Hoe kies je het beste vloerkleed voor thuis ?

shutterstock 405492349 - Hoe kies je het beste vloerkleed voor thuis ?

Er bestaan verschillende soorten en stijlen tapijten voor in de woonkamer.
Of je nou van hoogpolig, Perzisch, vintage of natuurtapijten houdt, er is genoeg keuze. Feit is dat het een sfeerbepalende factor in de kamer is, en er dus rekening moet worden gehouden met de impact ervan op de rest van de stijl van je interieur. Een vloerkleed is een groot woonaccessoire en niet te missen als je de ruimte binnenstapt, dus een vloerkleed dient met ( creatieve ) zorg te worden uitgezocht.

Blikvanger of harenvangerAls je over je vloerkleed struikelt dan is deze niet geschikt, mee eens ? Maar ze kunnen ook een bron van ergernis zijn als je huisdieren hebt. Hoogpolige tapijten in combinatie met een langharige kat of hond is de schoonmaakhel in je woonkamer. Of je moet een stofzuighobby hebben.
En wat als Fluffy een buikgriepje heeft en besluit om… Je snapt het.

Een vloerkleed moet een lust voor het oog ( en voor je voetjes ) zijn. Een natuurtapijt van harde kokosvezels staat misschien mooi bij je interieur, maar als je elke ochtend als een fakir op een spijkermat naar je bank moet lopen is het verre van comfortabel ( en dan zal je zien dat je er ook nog koffie overheen gooit ). Comfortabel voor je voeten, een traktatie voor je ogen, zo moet jouw vloerkleed zijn.Match de kleur met je interieur ( of juist niet )Een vloerkleed moet het juiste formaat hebben, niet te groot en niet te klein.
Het kleed moet uiteraard passen bij het interieur, de stijl en kleur kan dan een mooie toevoeging zijn aan het geheel. Je kan er ook voor kiezen om een totaal andere kleur neer te leggen, het kleed zal dan direct in het oog springen als je de kamer binnen komt. Of je koopt een patchwork vloerkleed ! Die bestaat uit allerlei verschillende kleuren, maar vormt bij elkaar een mooi kleed dat prima te combineren is bij verschillende stijlen inrichting. Ik heb zelf wat inspiratie op gedaan bij karpettenkelder.nl WandkledenDoe eens gek en hang een kleed aan je muur !
Net als bij vloerkleden bestaan er talloze verschillende wandkleden die een lust voor het oog zijn. Van vintage tot Himalaya, van regenwoud tot India, er is verschrikkelijk veel keuze als het om wandkleden gaat. Combineer het met een smaakvol vloerkleed en jouw woonkamer wordt er eentje om van te genieten !Een vloerkleed - Hoe kies je het beste vloerkleed voor thuis ?

foto is van shutterstock


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

3 comments on “Hoe kies je het beste vloerkleed voor thuis ?

  1. Wij hebben heel lang een hoogpolig tapijt gehad, voordat we kinderen kregen hoor. Met kinderen totaal niet praktisch. We hebben hem een keer uitgeklopt en ik meen het als ik zeg dat we de hongerwinter ermee hadden overleefd hihi

  2. Wij hebben zelf twee berbers (ja, ook destijds met een baby) in de woonkamer. Lekker licht (ecru) en ja, er is zelfs een keer een glas port overheen gegaan. Het is er allemaal (ogenschijnlijk) uit gegaan. Ik vind het prachtig staan. Het enige nadeel is de kriebel (echte wol) en de witte / ecru haren op je kleding.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: