Hoe krijg je een 12 jarige aan het lezen?

Hoe krijg je een 12 jarige aan het lezen

Super leuk, ik mocht samen met mijn zoon een boek reviewen. Niet zomaar 1. Een boek over zijn held Messi. Dat moest hem wel aan het lezen krijgen toch?

Ik heb geen idee…..

Het houdt van voetbal, heeft gezonde weerstand tegen school en heeft 1 grote liefde: Gamen. ‘Het’ is mijn zoon Leff. 12 jaar. Tweede klas Tweetalig VWO. Een wandelende encyclopedie als het over voetbal en voetballers gaat. Maar hoe hij aan die kennis komt; geen idee. Ik heb hem nog nooit met een boek kunnen betrappen. Zelfs niet met schoolboeken.

Leff een heus boek laten lezen was een pittige uitdaging. Ik bereidde me goed voor. Ik wilde hem dit boek pas aanbieden als hij er ‘klaar’ voor was. Als zijn pet ernaar stond. Als hij niet zou denken dat het ‘moest’ of ‘goed voor hem was’. Want dan zou het antwoord sowieso ‘Nee’ zijn. De juiste dag, het juiste moment, de juiste stemming. Het luistert nauw als je met een puberzoon wil communiceren.

En toen was daar dat moment. Ik vroeg of hij een leuk boek wilde lezen. Het gaat nota bene over een Famous Star: Messi! Hij vroeg zich af waarom ik zo overdreven deed en zei rustig; ‘Ja hoor….’. Ik kon mijn oren niet geloven. Ik liep verbaasd en trots door het huis. Ik dacht oprecht dat mijn opvoeding goed had uitgepakt: Zie je wel dat hij wel degelijk literaire kunsten en waardering heeft!!

Na een tiental minuten op een soort roze wolk door het huis te hebben gelopen werd ik uit mn bubbel gehaald door een bekend ‘Mah-hammmm!!’. Zoonlief had mij nodig. ‘Wat is er schat?’ ‘Ik ben klaar.’ ‘Uhm.. Je bent 12 lieverd; je kunt nu zelf jouw billen wel vegen…..’, zei ik aarzelend. ‘MAH-HAMMMMM!!! DOE FF NORMAAL!! Ik heb dat boek uit!’

Wat?? Ik was nog op mn roze wolk en hij had het boek reeds uit…. Lange literaire carriere wel. NOT. Leff heeft zijn eigen verslag geschreven. Met net zoveel woorden als hij zijn werkstukken op school schrijft. Ik denk dat we nog de lange versie kregen.

Lezen: Messi Is de Beste

Door Leff Onderdelinden: “Ik vond het een interessant boek om meer te weten over het leven van een van de beste spelers van de wereld. De weetjes vond ik leuk. Ik denk dat de leeftijdsgroep van het boek iets lager ligt dan mijn leeftijd ongeveer voor jongens van acht denk ik.” En dat was mijn laatste poging. Mijn kind is gewoon geen lezer. Zelfs niet als hij het onderwerp wel heel interessant vind dus!

Samenvatting van Voetbalhelden: Messi is de beste

Voetbalhelden – Messi is de beste is een origineel weetjes-stripboek over voetbalheld Messi.

Lionel Messi was als kind al een geweldige voetballer. Later zou hij voor het nationale team van Argentinië spelen, captain van FC Barcelona worden en zes keer de Ballon d’Or-prijs winnen.

Dit handzame boekje vertelt Messi’s verhaal aan de hand van grappige striptekeningen. Vol weetjes, statistieken en info over voetbaltechniek. Leer alles wat er te weten valt over Messi… en waarom hij de beste is!

Lees ook: Leestip: VOETBALHELDEN; Ronaldo is de beste!

Krijg je zo dan een puber aan het lezen

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like