Close

Hoe kun je het beste babynamen verzinnen?

Is het eindelijk zover? Gefeliciteerd jullie zijn zwanger! Dat is natuurlijk ontzettend leuk, maar er komen ook veel lastige keuzes bij kijken. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over een naam? Weet je al of het een jongen of een meisje wordt? Een babynaam bedenken kan soms erg lastig zijn. In dit artikel vind je inspiratie om de leukste babynaam te verzinnen!

Geschiedenis van namen

Veel namen zijn in de loop der jaren veranderd. Veel namen hadden vroeger iets te maken met een geloof en werden dan ook op die manier uitgesproken. De naam Johannes wordt tegenwoordig afgekort naar Jan of Johan en heeft vaak niet eens meer iets te maken met een geloof. 

Vroeger werden namen voluit gesproken, maar tegenwoordig hoor je alleen nog maar de afkortingen. Staat er bijvoorbeeld op jouw paspoort of ID Theo, Lars of Martijn? Dan zou hier vroeger gestaan hebben: Theodorus, Laurens, Martinus. Dit zijn vooral namen die afkomstig zijn van het Christendom. De geschiedenis van de namen gaat zelfs helemaal terug tot in de middeleeuwen. In de twaalfde en de dertiende eeuw veranderde er iets in de heilige namen. Hiervoor werden er namelijk Germaanse namen uitgesproken. Namen zoals, Hadewig, Hildegard en Everhard. Heb je ooit Game of Thrones gezien? Dan zijn dat ongeveer de namen waar je aan moet denken.
Babynamen bedenken

Hiermee kun je makkelijk een babynaam verzinnen

Een meisjesnaam of jongensnamen verzinnen, dat kun je op de volgende manier doen:

Gebruik een tool voor het vinden van babynamen
Op Babynamen.nl vind je voorbeelden van jongens en meisjesnamen
Kijk welke betekenis je leuk vindt
Heb je al een naam? Zoek de betekenis eens op, misschien valt die niet in de smaak en moet je op zoek gaan naar een andere naam. 

Hierboven vind je een manier om inspiratie op te doen of om er achter te komen welke betekenis bij welke naam hoort. Een betekenis kan soms niet helemaal passen bij de meisjes- of jongensnamen die je in gedachte had.
Babynamen verzinnen

Voorbeelden van populaire babynamen 2021

Ook dit jaar zijn er weer vooral korte namen populair. Namen met bijvoorbeeld 3 of 4 letters zijn het meest populair. De volgende namen zijn ook dit jaar weer in volle opkomst: 

Voor jongens namen:

Teun
Daan
Mees
Noud
Moos
Hugo
Guus 

En voor een meisjes naam:

Loïs
Fien
Milla
Tess
Zoë
Yara
Evie

Zit hier niks tussen wat je leuk vindt? Geen zorgen op Babynamen.nl vind je er nog veel meer!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang