Hoe kun je kinderen voorbereiden op verhuizen?

Kinderen voorbereiden op verhuizen

Een verhuizing heeft veel voeten in de aarde. Niet alleen het in- en uitpakken van spullen, eventuele verbouwing aan je nieuwe huis en het netjes achterlaten van je oude huis nemen tijd in beslag. Ook is het handig om tijd vrij te maken om je kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de aanstaande verhuizing. Voor een kind is een verhuizing misschien nog wel ingrijpender dan voor jezelf. Maar hoe bereid je je kinderen voor op een verhuizing? Lees snel verder voor onze tips.

Neem je kinderen mee in de voorbereidingen

Waarschijnlijk heb je zelf al een huis uitgezocht waar je naar toe gaat verhuizen. Misschien heb je zelfs al een Inboedelverzekering van Centraal Beheer uitgezocht. Jij bent dat moment al veel verder dan de kinderen. Om je kinderen voor te bereiden op de aankomende veranderingen kan je ze meenemen naar het nieuwe huis. Als het mogelijk is kun je laten zien wat bijvoorbeeld hun nieuwe slaapkamer wordt. Laat ze ook zelf iets uitkiezen zoals de kleur op de muur van de nieuwe slaapkamer of nieuwe gordijnen, dan zullen ze zich meer betrokken voelen.

Let op: ga je pas over een half jaar verhuizen? Wacht dan nog even met de mededeling aan je kroost. Een half jaar kan erg lang duren voor een kind. Kies de juiste tijd om het nieuws met ze te delen.

Laat ze helpen met inpakken

Betrek je kinderen bij de verhuizing door ze te laten helpen met inpakken. Natuurlijk zijn er bepaalde (breekbare) spullen die je beter zelf kunt inpakken, maar er zijn genoeg spullen waar je kinderen mee kunnen helpen. Laat ze bijvoorbeeld hun eigen speelgoed en boeken in dozen doen. Misschien niet zo efficiënt, maar wel fijn voor je kinderen om onderdeel te zijn van de verhuizing door mee te helpen.

Geef emoties van je kinderen de ruimte

Voor een kind is een verhuizing dichtbij of ver weg een ingrijpende verandering. Het kan best zijn dat je kinderen hier boos of verdrietig over zijn. Geef ze de ruimte en help ze met het verwerken van deze emoties. Door ze mee te laten denken over de verhuizing en kleine taken te geven tijdens de verhuizing, maak je er een spannend avontuur van en helpt dit om hun emoties te verwerken.

Heb je nog wat tijd?

Rijd dan af en toe door de nieuwe buurt als dat kan. Laat ze een keer spelen in het speeltuintje. Zo zijn ze al een stuk meer vertrouwd met de nieuwe buurt. Eventueel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken een verhuizing zoveel makkelijker!

De uitgelichte foto is van SHutterstock

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

2 reacties op “Hoe kun je kinderen voorbereiden op verhuizen?”

  1. Je staat er vaak door de drukte niet bij stil, maar voor kinderen heeft het inderdaad veel impact!

Reacties zijn uitgeschakeld.

%d bloggers liken dit: