Close
handige tips bij een zwembad in de tuin

Hoe onderhoud ik mijn zwembad?

Gefeliciteerd, je hebt je eigen zwembad! Het is een heerlijke plek om te ontspannen en plezier te hebben met vrienden en familie. Maar om het zwembad in goede staat te houden, moet je wel wat onderhoud plegen. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips om je zwembad schoon en helder te houden, zodat je er optimaal van kunt genieten!

De pH-waarde controleren

De pH-waarde van het water is erg belangrijk voor het behoud van een schoon zwembad. Het is belangrijk om deze regelmatig te controleren en aan te passen als dat nodig is. Je kunt hiervoor pH-teststrips gebruiken die je in het water dompelt en afleest. De ideale pH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Als de pH-waarde te hoog of te laag is, kun je deze aanpassen met behulp van pH-verhogers of pH-verlagers.

Het water filteren

Om het zwembadwater schoon te houden, moet je het water filteren. Dit kun je doen met behulp van een filterpomp. Het is belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en te vervangen als dat nodig is. Zo zorg je ervoor dat het water vrij blijft van vuil en bacteriën.

Zwembadzout toevoegen

Zwembadzout is een natuurlijk product dat gebruikt wordt om chloor te vervangen. Het zorgt ervoor dat het water zacht aanvoelt en voorkomt irritatie aan de huid en ogen. Daarnaast doodt zwembadzout ook bacteriën en algen in het water. Je kunt het zwembadzout eenvoudig toevoegen aan het water met behulp van een zoutwatersysteem.

Voorkom kalkaanslag

Als je hard water hebt, kan het gebruik van onthardingszout helpen om kalkaanslag in het zwembad te voorkomen. Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat het zwembad er minder mooi uitziet en kan ook de werking van de filterpomp verminderen. Door het toevoegen van onthardingszout voorkom je deze problemen en zorg je voor helder water.

Het zwembad schoonmaken

Om het zwembad schoon te houden, moet je regelmatig vuil uit het water halen. Dit kun je doen met behulp van een schepnet. Daarnaast is het belangrijk om de wanden en de bodem van het zwembad regelmatig schoon te maken. Hiervoor kun je een zwembadborstel gebruiken. Het is ook verstandig om het zwembad af en toe te stofzuigen om al het vuil uit het water te verwijderen.

Het onderhoud van een zwembad hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het is wel belangrijk om er regelmatig tijd aan te besteden. Door de pH-waarde te controleren, het water te filteren en middelen als zwembadzout toe te voegen, houd je het water schoon en helder. Ideaal, want zo geniet je het meest van je zwembad en voorkom je viezigheid. Veel plezier!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang