zwangerschapPP Hoe mijn zwangerschap mijn zelfbeeld veranderde

Voor mijn zwangerschap had ik het mooi voor elkaar. Een jonge getrouwde vrouw met een mooie fulltime baan. Daarnaast volgde ik via mijn werk een opleiding waar ik erg blij mee was. Toen bleek dat ik zwanger was kon ik mijn geluk niet op. Daarnaast maakte ik mij ook wel een beetje zorgen. Een fulltime baan, een opleiding die veel studietijd vraagt en daarnaast mijn liefde voor sporten. Ga ik dat redden?

Fanatieke sporter  voor de zwangerschap


Ik ben altijd een fanatieke sporter geweest. Hardlopen, lekker fietsen en wandelen deed ik dagelijks. Actief baantjes zwemmen? Heerlijk! Vaak deed ik dit met mijn man. Na werk maakten wij beiden tijd om even actief bezig te zijn. Zo kwam ik tot rust.

Misselijk, rugpijn en constant hoofdpijn in de zwangerschap


Tijdens mijn zwangerschap had ik constant last van hoofdpijn, rugpijn en misselijkheid. Ik ben hiervoor naar de dokter geweest en kreeg te horen dat dit een reactie is op de zwangerschap. Op mijn werk kon ik mij slecht concentreren. Op het moment dat ik vrij was dook ik thuis direct mijn bed in om te slapen. Zin om te sporten had ik niet. Ik voelde mij energieloos en at die tijd veel om me toch energiek te voelen. Repen chocolade, zakjes chips en ijs at ik dagelijks om me goed te voelen.

Radeloos


Mijn perfectionisme was sterker dan mijn behoefte aan rust: ik wilde mijn zwangerschap goed doorstaan, slagen voor mijn opleiding én een goede werknemer zijn. Toen bleek dat ik bekkeninstabiliteit had en niet meer zittend mocht werken was ik radeloos. Toen ik 37 weken zwanger was, moest ik naar de verloskundige voor een controle. De verloskundige zei dat mijn eetgedrag nu uit de hand begon te lopen. Ik was voor mijn zwangerschap 55 kilo en woog inmiddels 85. Dat kwam bij mij hard binnen. Ik was maar liefst 30 kilo aangekomen. Ik voelde me schuldig en lelijk. Hoe kon het zo ver komen?


Tijd voor verandering


Na de geboorte van mijn prachtige zoontje ben ik streng geweest voor mijzelf. Na mijn bevalling heb ik het sporten weer opgepakt. Snoep en chips? Niet voor mij. Ik pak elk kookmoment om iets gezonds klaar te maken. Mijn zoontje is nu inmiddels één jaar geweest.  Nu pas besef ik hoe heftig de periode van mijn zwangerschap was. Ik ben trots op wat ik de afgelopen periode heb bereikt. Moeder geworden van een prachtige zoon, en geslaagd voor mijn opleiding en weet je hoeveel ik nu weeg? 58 kilo! Als je ergens in gelooft, is alles mogelijk!

Hoe heb jij je zwangerschap ervaren?

foto met sportkleding is van shutterstock


ageology banner Hoe mijn zwangerschap mijn zelfbeeld veranderde

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥