Close
thuis gelukkig zijn kun je leren met 3 tips

Home sweet home: thuis gelukkig zijn kun je leren met 3 tips!

Thuis gelukkig zijn is lastiger dan je denkt.  Werk, sociale evenementen, boodschappen doen, het lijkt alsof we altijd onderweg zijn naar de volgende bestemming. In deze hectiek kunnen we gemakkelijk vergeten dat een van de meest waardevolle plekken zich recht onder ons dak bevindt: ons eigen huis. Het is de plek waar we ons veilig en geborgen moeten voelen, maar het lijkt of we het liefst overal behalve thuis gelukkig zijn.

Thuis gelukkig zijn kan prima alleen

Comfort en warmte zijn onmisbare aspecten van een plek waar je je thuis voelt. Stel je voor dat je in je favoriete fauteuil zit, in je allerzachtste kamerjas dames, met een warme kop thee in je handen en een boek dat opengeslagen ligt voor je. Dat is het soort comfort dat je thuis kunt vinden. 

Creƫer een gezellige hoek met comfortabele kussens, dekens en kaarsen. Maak van je huis een uitnodigende plek waar je jezelf kunt verwennen met warmte en rust. Kies zachte kleuren en texturen die een gevoel van geborgenheid oproepen, en voeg persoonlijke details toe om je huis echt als het jouwe te laten aanvoelen.

Voel je zeker en veilig thuis

Je huis moet een plek van veiligheid zijn in een wereld die soms onvoorspelbaar kan zijn. Hier kun je jezelf zijn, je emoties uiten en je kwetsbaarheid tonen zonder oordeel. Neem de tijd om ruimtes te creƫren waar je je veilig voelt. Hang inspirerende citaten aan de muur, maak een persoonlijk altaar of een plek voor meditatie. Deze ruimtes dienen als herinnering dat je hier altijd welkom bent, ongeacht wat er in de buitenwereld gebeurt. Een veilige thuisbasis stelt je in staat om jezelf te herstellen van de dagelijkse stress en tegenslagen.

Vandaag blijven we lekker thuis

Vaak jagen we de sensatie na van “ergens naartoe gaan” om plezier te hebben. Maar waarom zouden we ons eigen huis niet omtoveren tot een plek waar we van houden om te zijn? 

Experimenteer met koken en creĆ«er een gezellig diner voor jezelf. Probeer nieuwe recepten en geniet van de voldoening van het bereiden van heerlijke maaltijden in je eigen keuken. Verken nieuwe hobby’s of ambachten die je binnen kunt doen, zoals schilderen, schrijven of handwerken. 

Ontdek hoe heerlijk het gewoon binnen blijven kan zijn en geniet van je eigen ruimte. Zelfs een avondje thuis met je favoriete muziek, een goed glas wijn en een bubbelbad kan een oase van ontspanning zijn.

Home sweet home- thuis gelukkig zijn kun je leren met 3 tips

Selfcare tips 

Hier nog een paar tips bij het thuis gelukkig zijn experiment. Ik weet zeker dat je het uiteindelijk heerlijk zult vinden om lekker thuis te zijn. Het geeft zoveel rust!

1. Maak tijd voor jezelf: 

Reserveer dagelijks wat tijd om te ontspannen, weg van de dagelijkse drukte. Dit kan een rustige ochtendroutine zijn waarin je de dag rustig begint met meditatie of een ontspannend bad, of lekker in de tuin of op je balkon zitten in de avond om de sterren te bewonderen en de frisse lucht in te ademen.

2. CreĆ«er een oase van rust: 

Richt een plek in je huis in waar je je kunt terugtrekken voor meditatie, yoga of gewoon om stilte te vinden. Dit kan een hoek van je slaapkamer zijn, een serene tuin, of zelfs een knusse zolderkamer.

3. Omring jezelf met positiviteit:

Versier je huis met dingen die je inspireren en gelukkig maken, zoals foto’s van dierbaren, kunstwerken, inspirerende citaten, of mooie planten die je ruimte opfleuren en zuivere lucht brengen.

4. Ontwikkel een selfcare routine:

Verwen jezelf met huidverzorging, een ontspannend bad of een gezichtsmasker. Het hoeft niet duur te zijn, maar het zal wonderen doen voor je welzijn. Neem de tijd om jezelf te verzorgen en te koesteren. Dit blog vol met selfcare tips moet je ook zeker even lezen.

5. Leer en groei:

Gebruik je thuis als een plek van persoonlijke groei en ontwikkeling. Lees boeken waar je blij van wordt, volg online cursussen, of begin aan een creatief project dat je altijd al hebt willen proberen.

Thuis gelukkig zijn is iets wat met huismussen wordt geassocieerd. Alsof een huismus zijn iets slecht is. Terwijl het juist zo lekker kan zijn. Het geeft je enorm veel rust als je niet elke keer op pad moet om je gelukkig te voelen. Als je in plaats van je strakke broek, gewoon je kamerjas aan doet en op de bank ploft. 

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang