Close
tips bij de hond uitlaten met kinderen

Honden uitlaten met kinderen | 5 tips

Wij wilden hier allemaal zo graag een hond! We hebben mijn man maanden gebedeld om een puppy.. Maar wij hadden nooit een hond gehad en wisten eigenlijk niet wat voor verantwoordelijkheid daar bij komt kijken. En dan met name de hond uitlaten met kinderen.

De verantwoordelijkheid die komt met een hond

Ik hoor zo vaak verhalen van gezinnen die de hond weg moeten doen, want hadden niet verwacht dat er zo veel bij komt kijken. Dus voor je er aan begint:

  • Heb je er wel tijd voor? Een hond moet regelmatig uitgelaten worden. Hij vind het ook prettig als hij niet de hele dag alleen thuis is..
  • Denk aan het formaat hond, en het karakter wat er bij komt kijken. Heb je al weinig tijd, neem dan geen hond die eigenlijk veel buiten moet zijn en lekker wilt rennen.
  • Een hond kost geld. Denk aan verzekering, dierenarts, eten, en vlooienspul bijvoorbeeld. Kijk eens op Brekz.nl om een idee te krijgen van de prijzen.
  • Heb je kinderen? Houdt er dan rekening mee dat de hond uitlaten met kinderen een behoorlijke uitdaging kan zijn.

De hond uitlaten met kinderen

Ik kreeg hier de belofte dat mijn oudste de hond elke dag zou uitlaten. Nou kan ik je vertellen dat dit een week leuk was, maar toen ging het heel hard regenen. Lullig maar waar, ook met stromende regen moet hij aan de hondenriem en naar buiten. Maar ik moet zeggen, sinds wij in een echt leuke buurt wonen, gaat zij soms wel 2x per dag de hond uit laten. Ik doe meestal het ochtendloopje met hem, en mijn man de avond. Alhoewel met het mooie weer doet ook mijn dochter met haar vrienden de avond. De hele buurt is gek op kleine Stormy dus die kan dan op flink rennen en een lange wandeling rekenen.

Tips bij de hond uitlaten met kinderen

De hond uitlaten met kinderen kan natuurlijk enorm gezellig zijn. Maar ook vreselijk frustrerend als niemand even meewerkt. Ik hoop dat deze tips je een beetje kunnen helpen bij de hond uitlaten met kinderen.

  • Laat de kinderen (als ze oud genoeg zijn) af en toe de hondenriem vasthouden. Zo leert hij ook buiten naar hun te luisteren, maar ben je er bij om in te grijpen.
  • Plan het loopje een beetje. Als je een peuter hebt die net zijn middagdutje moet doen, ga dan even daarvoor. Of net daarna. Zo voorkom je dat je met een jengelend kind rondloopt.
  • Heb je nog een heel kleintje en een wat oudere? Dan is het fijn om de kleine in een draagzak te doen, zodat je wat meer de bossen in kunt bijvoorbeeld. Zo kan de oudste ook even goed uitgelaten worden.
  • Train je hond. Neem een cursus of volg lessen oop YouTube. Maar het is echt een must dat je weet wat je doet. Als je van plan met om met honden en kleine kinderen te gaan wandelen, kun jij niet diegene zijn met een hond die trekt en blaft en wegrent, en dan nog kleine kinderen die alle kanten op rennen. Probeer bij de training ook echt het hele gezin te betrekken. Zelfs al zijn ze nog zo klein. De hond weet wie de baas is, maar hij moet ook weten dat de kinderen ook boven hem staan. Als je de hond de baas laat zijn over de kinderen dan vraag je echt om problemen.Help de kinderen oefenen door truukjes te doen als zit, en blijf. Geef ze ook wat hondensnoepjes en train zo samen. Zorg dat er buiten duidelijke regels zijn Als niet zeuren om de riem, niet wegrennen, niet bemoeien met andere honden, en al helemaal niet bemoeien als de hond met een andere hond speelt.

Wat vinden jullie van de hond uitlaten met kinderen?

Lees ook:

5 tips hond uitlaten met kinderen

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Honden uitlaten met kinderen | 5 tips

  1. Wat een handige tips! Ons hondje is 5 jaar en we hebben haar nu 4,5 jaar. ze is echt een schatje voor de kids en de oudste laat de hond graag uit met haar vriendjes en vriendinnetje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang