Honden uitlaten met kinderen | 5 tips

Wij wilden hier allemaal zo graag een hond! We hebben mijn man maanden gebedeld om een puppy.. Maar wij hadden nooit een hond gehad en wisten eigenlijk niet wat voor verantwoordelijkheid daar bij komt kijken. En dan met name het uitlaten! 

De verantwoordelijkheid bij een hond

Ik hoor zo vaak verhalen van gezinnen die de hond weg moeten doen, want hadden niet verwacht dat er zo veel bij komt kijken. Dus voor je er aan begint:

 • Heb je er wel tijd voor? Een hond moet regelmatig uitgelaten worden. Hij vind het ook prettig als hij niet de hele dag alleen thuis is..
 • Denk aan het formaat hond, en het karakter wat er bij komt kijken. Heb je al weinig tijd, neem dan geen hond die eigenlijk veel buiten moet zijn en lekker wilt rennen.
 • Een hond kost geld. Denk aan verzekering, dierenarts, eten, en vlooienspul bijvoorbeeld. Kijk eens op Brekz.nl om een idee te krijgen van de prijzen.

De hond met kinderen

Ik kreeg hier de belofte dat mijn oudste de hond elke dag zou uitlaten. Nou kan ik je vertellen dat dit een week leuk was, maar toen ging het heel hard regenen. Lullig maar waar, ook met stromende regen moet hij aan de hondenriem en naar buiten. Maar ik moet zeggen, sinds wij in een echt leuke buurt wonen, gaat zij soms wel 2x per dag de hond uit laten. Ik doe meestal het ochtendloopje met hem, en mijn man de avond. Alhoewel met het mooie weer doet ook mijn dochter met haar vrienden de avond. De hele buurt is gek op kleine Stormy dus die kan dan op flink rennen en een lange wandeling rekenen.

Wil je mijn tips? Ach, ik deel ze evengoed

  • Laat de kinderen (als ze oud genoeg zijn) af en toe de hondenriem vasthouden. Zo leert hij ook buiten naar hun te luisteren, maar ben je er bij om in te grijpen.
  • Plan het loopje een beetje. Als je een peuter hebt die net zijn middagdutje moet doen, ga dan even daarvoor. Of net daarna. Zo voorkom je dat je met een jengelend kind rondloopt.
  • Heb je nog een heel kleintje en een wat oudere? Dan is het fijn om de kleine in een draagzak te doen, zodat je wat meer de bossen in kunt bijvoorbeeld. Zo kan de oudste ook even goed uitgelaten worden.
  • Train je hond. Neem een cursus of volg lessen oop YouTube. Maar het is echt een must dat je weet wat je doet. Als je van plan met om met honden en kleine kinderen te gaan wandelen, kun jij niet diegene zijn met een hond die trekt en blaft en wegrent, en dan nog kleine kinderen die alle kanten op rennen. Probeer bij de training ook echt het hele gezin te betrekken. Zelfs al zijn ze nog zo klein. De hond weet wie de baas is, maar hij moet ook weten dat de kinderen ook boven hem staan. Als je de hond de baas laat zijn over de kinderen dan vraag je echt om problemen.Help de kinderen oefenen door truukjes te doen als zit, en blijf. Geef ze ook wat hondensnoepjes en train zo samen. Zorg dat er buiten duidelijke regels zijn Als niet zeuren om de riem, niet wegrennen, niet bemoeien met andere honden, en al helemaal niet bemoeien als de hond met een andere hond speelt.

Hebben jullie ook een hond?hond uitlaten met kinderen Honden uitlaten met kinderen | 5 tips

5 tips honden uitlaten met kinderen

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

1 gedachte over “Honden uitlaten met kinderen | 5 tips”

 1. Wat een handige tips! Ons hondje is 5 jaar en we hebben haar nu 4,5 jaar. ze is echt een schatje voor de kids en de oudste laat de hond graag uit met haar vriendjes en vriendinnetje!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven