Van je hoofdpijn af zonder pijnstillers

hoofdpijn eliminatiedieet

Hoofdpijn, iedereen heeft hier weleens last van gehad. Maar wat nou als je maar hoofdpijn blijft houden.

Je hebt alle onderzoeken al gehad, diverse scans en daar blijkt dat alles helemaal goed is. Maar je hoofdpijn blijft je maar dagelijks tergen. Een goede vriendin heeft een eliminatie dieet gevolgd en zij is zo goed als van haar hoofdpijn af. Persoonlijk geloof ik echt dat voeding samenhangt met ons lichamelijke gestel. “Je bent wat je eet”.

Dr Lugard een arts voor natuurgeneeswijze en homeopathie in Enschede heeft onderzoek gedaan naar spanningshoofdpijn, migraine en wat voeding daar voor invloed op heeft. Tijdens haar promotieonderzoek heeft ze 123 patiënten gevolgd. Allemaal hadden zij hoofdpijn/migraine. De groep werd in 2 gesplitst, de ene groep kreeg de eliminatiedieet en de andere groep een nep dieet. 8 weken later hadden de patiënten met het echte dieet veel minder hoofdpijn en gebruikten ze minder pijnstillers. 20 weken later was het aantal hoofdpijn uren en pijnstiller gebruik met de helft verminderd!

Het eliminatiedieet:

12 weken schrap je het volgende uit je menu:

Koffie

Thee ( kruidenthee mag wel)

Suiker ( dus echt alles waar suiker in zit)

Chocolade ( ja maar dan ook echt alles waar chocolade in zit)

Zoete melkproducten ( karnemelk, biogarde, kwark mogen wel)

Kaas

Varkensvlees

Pinda’s

Zout ( dus die zoute haring nee mag ook niet)

Rode wijn

Het klinkt inderdaad erg ongezellig, maar de keuze uit hoofdpijn of minder lekker eten is snel gemaakt lijkt mij. Je kan in de 1e weken wel meer hoofdpijn krijgen, dit is omdat jouw lichaam moet wennen aan jouw veranderde eetgewoonten. Probeer dit vol te houden, want na  een tijdje zal er hopelijk verbetering zijn. Ik kan niemand uiteraard garantie geven dat het werkt zoals het bij mij deed. Ieder lichaam is anders. Stap voor stap na 12 weken voeg je elke 4 weken een “verboden”voedingsmiddel toe. Zo kom je er precies achter welke middel jouw boosdoener is. En die schrap je dan voorgoed. Het is echt even uittesten allemaal.

Heel veel succes!

Het eliminatiedieet tegen hoofdpijn

 

 

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like