Close
Breng je hormonen in balans

Breng jouw hormonen in balans met supplementen en voeding

Je sport vaak, slaapt goed en eet gezond. Toch voel je jezelf regelmatig moe en zit je niet lekker in je vel. Herkenbaar? Dan is het een goed idee om te kijken of jouw hormonen in balans gebracht moeten worden.

Een verstoorde hormoonhuishouding komt namelijk vaak voor en kan tot vervelende klachten leiden. Die klachten kunnen erg belemmerend zijn in het dagelijks leven, want je voelt je er geen beter mens door.

Tijd om jouw hormonen weer in balans te brengen! Ik geef je graag een aantal tips hoe je dit kunt doen met de juiste supplementen en voeding.Zo krijg je de hormonen in balans

Verbeter je hormoonbalans met supplementen

Laat ik van start gaan met het beschrijven van een paar voedingssupplementen die jou kunnen helpen bij het in balans brengen van jouw hormonen. Tuurlijk, het is beter om de juiste voedingsstoffen uit gezonde voeding te halen, maar dat lukt lang niet iedereen. Supplementen kunnen dan de uitkomst bieden. Maar welke supplementen zijn dat precies?

Om te beginnen, supplementen met vitamine D! Vitamine D is een essentiële vitamine die communiceert met jouw hormonen. De hormonen in jouw lichaam hebben dus veel baat bij een gezond vitamine D-niveau. Zorg er dus voor dat je genoeg vitamine D2 en D3 binnenkrijgt om hormonale schommelingen te verminderen en te voorkomen.

Naast vitamine D is het een goed plan om een kwalitatief hoogwaardig probioticum aan je dieet toe te voegen. Zeker wanneer je niet van voeding met veel natuurlijke probiotica houdt, zoals yoghurt, zuurkool en kefir. Voldoende probiotica eten zal ervoor zorgen dat jouw darmflora gezonder wordt, waardoor je beter voedingsstoffen uit jouw voeding kunt opnemen. Een echte win-win situatie, want dat zal een gunstige werking op jouw hormonen hebben.

En wat dacht je tot slot van supplementen met B-vitamines? Vooral de B-vitamines spelen een belangrijke rol bij het in balans brengen van de hormonen in ons lichaam. Het nemen van een hoogwaardig B-complex supplement is echt een goed idee als je hormonale ups en downs ervaart. Bespreek dit wel eerst met een medisch specialist.

Jouw hormonen in balans brengen met voeding

Belangrijker dan het nemen van supplementen, is het halen van goede voedingsstoffen uit jouw dieet. Zeker wanneer je jouw hormonen in balans wilt brengen! De hormonen in jouw lichaam houden namelijk ook verband met de dingen die je eet. En dat kun je in jouw voordeel laten werken.

Als het gaat om het verbeteren van jouw hormonale balans, dan kun je jouw dieet bijvoorbeeld aanvullen met extra eiwitrijke voeding. Eiwitten eten voorziet jouw lichaam van aminozuren die door jouw lichaam gebruikt worden om jouw hormonen in balans te brengen. Voedingsmiddelen die rijk aan eiwitten zijn, zijn bijvoorbeeld erwten, noten, eieren en vis. Wil je jouw hormonen een handje helpen? Overweeg dan zeker om extra eiwitrijke voeding aan jouw dieet toe te voegen!

En ook het verminderen van de suiker- en koolhydraat inname kan ervoor zorgen dat jouw hormoonfunctie verbeterd wordt. Voedingsmiddelen die rijk aan suikers en koolhydraten zijn, kunnen resulteren in een hoog insulineniveau. En dat wil je natuurlijk vermijden, want een te hoog insulineniveau zorgt voor een disbalans in jouw hormoonhuishouding.

Daarnaast kun je jouw hormonen in balans brengen door avocado’s te eten. De in avocado aanwezige voedingsstoffen hebben een gunstig effect op oestrogeen en progesteron. Dit zijn twee hormonen die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van de ovulatie en de menstruatiecycli. Avocado’s zijn dus niet alleen heel lekker, ze zijn ook goed voor jouw hormonen!

hormonen in balans met voeding

About Betty

1 thought on “Breng jouw hormonen in balans met supplementen en voeding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang