Close
hormoontherapie bij de perimenopauze en de overgang

Hormoontherapie bij de perimenopauze; dit wil je weten!

Kun je al beginnen met hormoontherapie bij de perimenopauze? Veel vrouwen van 40+ (soms jonger) merken het; je wordt lusteloos, moe, niet lekker in je vel, lichaam wordt gebrekkig, huid wordt anders, je hoofd lijkt wel van watten gemaakt.. De 1 waait er doorheen, de ander komt in een diepe depressie. Ze noemen dit de pre-menopauze of de perimenopauze, oftewel de overgang naar de menopauze. Geweldig! Elke maand de vraag ben je zwanger of komt het gewoon niet? Bovenop de rest.

Het grote taboe op de perimenopauze

Nu was het altijd net als met de meest pijnlijke menstruaties; Suck it up! Het hoort erbij dus mond dicht en door. Maar nu de vergelijking van pijn met een hartaanval is getrokken, wordt het iets serieuzer genomen. En sinds het grote personeelstekort valt het bedrijven op dat vrouwen rond de 40/55 uitvallen met “vage” klachten.

Omdat er zoveel taboe op was is er nog niet veel bekend met hormoontherapie, maar als ik hier een paar jaar geleden over wist had het er heel anders voor mij uitgezien. Gelukkig weet ik het nu en was het na de eerste week hormoontherapie alsof de gordijnen weer open gingen, deur van het slot, zoiets. Ik heb best we wat vragen gehad over hormoontherapie bij de perimenopauze dus ik verzamel alles en zal er hier vaker over vertellen. En hier en niet alleen dm of mail, puur omdat er nog steeds vrouwen zijn die het niet durven te vragen maar wel willen weten 🤍

hormoontherapie bij de perimenopauze

Hormoontherapie bij de perimenopauze

Sinds een maand gebruik ik nu zelf hormoontherapie bij de perimenopauze. Ik zal in een later blog nog wel vertellen op welk punt ik stond, maar laten we het er op houden dat ik echt niet meer kon. Die hormonen kunnen echt je hele leven door de war gooien. Van de arts kreeg ik Femoston. Dit is estradiol met dydrogesteron.

Estradiol

Estradiol is een oestrogeenhormoon en dydrogesteron een progestageenhormoon. Dydrogesteron zorgt ervoor dat estradiol geen bijwerking geeft op de baarmoeder. Nu wordt dit vooral gebruikt als je al in de overgang bent. Wat vaak wordt genegeerd is dat veel vrouwen al lang voor de overgang last hebben van heel veel klachten. Denk aan depressie, gewrichten, huid, haaruitval, opvliegers, kuthumeur, opvliegerig, doodmoe, vergeetachtig.. Dit kan zo erg worden dat je er letterlijk soms niet meer tegen kunt.

Mijn ervaring met hormoontherapie bij de perimenopauze

Ik heb er zelf echt maanden over gelezen en gekeken op US en UK sites, op TikTok en Instagram. Ik kon niet meer namelijk. Vooral de vermoeidheid, watten in mijn hoofd en die hele donkere gevoelens braken mij op. Er was een dieptepunt waardoor ik dus bij de arts zat en hem al mijn research had voorgelegd dat ik dit wilde proberen. Blijkbaar mag je al echt veel eerder aan de bel trekken.

Voor mij is het alsof ik 15 jaar jonger ben hoe mijn lichaam voelt en mijn hoofd is een stuk lichter. Ik kan weer denken, en die diepe enge donkere gevoelens zijn opgeklaard. Ik ben nu gewoon mijn normale chagrijnige zelf. Ik zal hier binnenkort over uitbreiden en het wat duidelijker vertellen.

hormooncreme als onderdeel van hormoontherapie bij de perimenopauze

Tummy Butter Cream || Glow Botanica

Bij een persdag kreeg ik de Tummy Butter Cream om te testen en die smeer je lekker op je buik of op je binnenbenen. Heel grappig dat het idd best ontspant op de momenten dat je erge krampen hebt. Mijn puber dochter heeft het ook gebruikt en die voelde hetzelfde. Het is heel vreemd heel ontspannend.

Tummy Butter, een typische supplementcrème, met micro-ingekapselde natuurlijke actieve stoffen, helpt bij PMS en menopauze-ongemakken. Rijk en geruststellend, het absorbeert snel om krampen, een opgeblazen gevoel, opvliegers en stemmingswisselingen te verlichten. Het is een gemakkelijke aanvulling op uw huidige behandeling. Samengesteld door farmacologen. Vrij van oestrogeen, progesteron en hormoonontregelende chemicaliën.

Heb jij vragen over hormoontherapie stel ze hieronder of in de DM en ik behandel alles hier 👈🏼

Liefs


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “Hormoontherapie bij de perimenopauze; dit wil je weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang