Ga naar de inhoud

Met deze 10 manieren houd je het huis netjes en hoef je nooit meer een bende te hebben

houd je het huis netjes

Heb jij je ook altijd afgevraagd hoe iedereen zijn huis zo netjes houd en bij jou is het alsof er een orkaan heeft aangeschoven? Met deze 10 manieren hoeft het echt geen zooi meer te zijn.

Het is jou ook vast wel eens gebeurd dat je dacht vandaag ga ik het hele huis opruimen en schoonmaken? Vervolgens ben je 3 uur bezig met alle papieren die overal liggen, past de afwas niet meer in de vaatwasser en ligt er overal lego. Voor je dan aan het echt opruimen toekomt is het alweer tijd om de kinderen van school te halen.

Maar hoe houd je het huis netjes?

Probeer eens deze 10 manieren om je huis netjes te houden. Waarschuwing! Let erop dat je drang naar perfectie niet in de weg komt van het echte opruimen. Anders kom je er nooit.

1. Kamers inventariseren

Als je kamers na gaat kijken wat er moet gebeuren let dan op de troep magneten. Je weet wel die plekken die extra rotzooi aan lijken te trekken. Een schaal op de tafel, de eettafel, de gang, het bed..

Probeer een plek te vinden voor die rommel. Denk bijvoorbeeld aan vuilnisbakken onder een bureau, een kist voor speelgoed in de woonkamer, een ladenkast in de gang, of een wasmand in elke kamer zodat het niet op de grond beland.

2. Kijk alle keukenkastjes na

Rotzooi komt vaak van een tekort aan ruimte. Als je de keukenkastjes goed uitruimt is er misschien weer plek. Gooi alles weg wat je niet meer gaat gebruiken. Oh en een tip.. Check de houdbaarheidsdatum op de voorraden. Ook lang houdbaar is niet voor eeuwig houdbaar… Die vuilnisbakken staan er niet alleen voor de sier.

3. Een “te doen”bak

Hier doe je bijvoorbeeld de post in die weg moet. Of de kaartjes voor een concert waar je heen gaat. Rekeningen die betaald moeten worden, etc.

Een bak voor kleding en speelgoed wat je wilt doneren is ook handig. Die zet je in de gang en elke keer als iets weg moet doe je het daar in. ALs het vol is breng je hem weg..

4. Maak een rommel la

Word je niet knettergek van al die kleine prullen die je wel nodig hebt maar eigenlijk overal een rotzooi lijken? Doe doe je in de rommel la.

5. Koop iets, gooi iets weg

Dit werkt natuurlijk niet bij alles. Maar wat dacht je van die 4 uitgedroogde mascaras waarvoor je een nieuwe moest hebben. Die kunnen weg. Of dat shirt wat echt weg moest, doe dan ook echt weg.

6. Speel het 10 items spelletje

Een spelletje om op te ruimen. Leuker kunnen we het niet maken. Makkelijker dus wel. Wat je doet is je begint in 1 ruimte. Daar ruim je 10 items weg die daar horen. Dit kan ook bijvoorbeeld de afwasmachine uitruimen zijn. Dan pak je 10 items die daar niet horen en brengt die op zijn plek. Daar ruim je weer 10 items op, en breng je er weer 10 weg.

Zo ga je alle ruimtes af tot alles is opgeruimd.

7. Ruim achter je kont op

Hysterisch wordt ik er van als iedereen alles gewoon zo laat. Kopjes op tafel, kleding precies waar het is uitgetrokken of wat ik vreselijk vind als er nog 1 slokje drinken in een pak zit en toch in de koelkast staat. Gewoon opruimen achter jezelf, en de rest van het gezin hetzelfde aanleren.

8. Doe in de avond de afwas of ruim de afwasmachine in

Zo houd je de keuken een beetje opgeruimd. In de ochtend ruim je het weer uit of je pakt het van het droogrek. Scheelt je ook afdrogen. Maak meteen het aanrecht even schoon. Een schoon aanrecht maakt zoveel verschil.

9. Afval scheiden

Ik ben zelf ook nog best fanatiek met afval scheiden. Moet ook wel met al die strakke regels hier in Ede. Maar al die zakjes lijken dan meteen een rommel. Brabantia heeft nu hele gave kleuren en hele strakke modellen vuilnisbakken. Passen overal en het staat heel netjes.

Tip! Zo kun je het beste afval scheiden

10. Maak je bed op

Het bed is best een groot item in de kamer. Als die een rommel is, dan is dat vaak een begin van de rest.

En jij? Ben jij heel netjes of een rommelkont?

Lees ook:

Zo houd je het huis netjes met een groot gezin

10 manieren om het huis netjes te houden Met deze 10 manieren houd je het huis netjes en hoef je nooit meer een bende te hebben

houd je het huis netjes

vrouw in badjas

1 reactie op “Met deze 10 manieren houd je het huis netjes en hoef je nooit meer een bende te hebben”

  1. Ik struin momenteel het internet af naar goede tips voor het schoon en opgeruimd houden van je huis, en ik heb er weer een gevonden hoor! Leuke blog, in mijn vakgebied is er niks zo belangrijk als het netjes houden van je huis.

    Groetjes,
    Felix

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: