Close
House of Finn Juhl

House of Finn Juhl | tijdloos design in huis

House of Finn Juhl staat voor tijdloos design in huis. We kunnen natuurlijk alle trends volgen, maar bij Design meubelen is het wel fijn als het wat langer mee gaat en in ieder interieur past.

Designer Finn Juhl

Finn Juhl (1912 – 1989) was een architect en designer uit Denemarken. Hij is één van de grondleggers van het nu zo populaire Deens design. Hij was 1 van de eerste die de moderne Scandinavische ontwerpen naar Amerika bracht.

Hier in Nederland zijn wij dol op het Scandinavische design. Het is vaak duurzaam, en past het in ieder huis. Het zijn meestal logische ontwerpen die erg handig in gebruik zijn.

Als je een minimalist met een kleurrijk persoon in 1 huishouden zet

Dan is het Deense design erg handig. Hij krijgt zijn rustige ontwerpen en ik gooi alles vol met drukke kussentjes, dekens en andere kleurrijke items. Zo hebben wij beide onze zin. Zelf ben ik dan helemaal verliefd bijvoorbeeld op de House of Finn Juhl Pelican Fauteuil. Een schattig stoeltje als dit past echt overal. Leuk als de kinderen even rustig in een hoekje willen lezen.

Ik vind het wollen design dan weer heel gaaf, want lekker zacht en wollig. Maar voor mijn man zou de keuze dan eerder op een gewone bekleding vallen met dan eventueel een lekker dekentje. Je snapt op deze manier dat je met dit soort ontwerpen gewoon alle kanten op kunt waar je beide wat mee kan.

Kijk mijn voorliefde voor de echte Mexicaanse inrichting met lekker verschillende kleuren muren, andere kleur bank, veel dekens en veel kleur zal er hier niet in komen. Wel heb ik hem al zover dat we de muren een mooie terra cotta tint gaan verven. Gewoon een paar om wat kleur aan het huis te geven. Ik werk tenslotte thuis en moet wel iets van inspiratie hebben.

Inmiddels staan er roestbruine eetkamer stoelen aan de houten eettafel. In een strak model dat wel. Maar dan toch wat kleur. Ik vind dat gewoon gezelliger. Al denk ik wel dat onze smaak in interieur ook wel onze karakters weerlegt. Hij is strak van de regels, en hoe het hoort zeg maar. Ik ben meer een wirrewar en hou wel van regels maar het mag allemaal wat losser.

Hoe zit dat bij jullie?
House of Finn Juhl | tijdloos design in huis

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang