Close

Kijk jij ook altijd dromend naar films als je daarin huizen ziet met houten veranda´s?

Droom jij ook van een houten veranda?

Kijk jij ook altijd dromend naar films als je daarin huizen ziet met houten veranda´s? Zie jij jezelf dan al zitten? Heerlijk dommelend op een schommelstoel en de kinderen rondom je aan het spelen. Of gezellig met het hele gezin aan tafel buiten zitten eten. ..

Deze droom had ik ook. Het gebeurde mij echter te vaak dat ik weer zat te kijken naar prachtige huizen met nog mooiere veranda´s en erbij weg zat te dromen. Tot het moment dat ik uit de droom ontwaakte en besefte dat deze droom echt waar kon worden. Ik ben dan ook meteen op onderzoek uitgegaan. Zelf kwam ik uit bij het hout van Douglas om daar een houten veranda van te maken. Je kunt het hout kopen en de hele veranda zelf maken als je handig bent. Of je koopt het hout en laat door een professional een Douglas houten veranda maken. Zelfs maatwerk is mogelijk, zodat je de veranda alleen maar in elkaar hoeft te zetten of te laten plaatsen.

Maak van je huis een echt droomhuis

 

Een droomhuis is een huis dat aan al je wensen tegemoetkomt. Niet alleen met betrekking tot de uitstraling. Ook als je kijkt naar de ruimte die er geboden wordt. Een huis met veel ruimte verdient zeker de voorkeur als je kinderen hebt. Je ervaart zoveel meer gemak met extra ruimte en ontbreekt deze ruimte bij jouw in huis? Dan creëer je toch je ideale droomhuis door voor een houten veranda te kiezen. Een veranda is pas echt een veranda als die van hout is gemaakt. Je weet wel, zoals je in die films ook altijd ziet. Het natuurlijke materiaal is namelijk meteen ook een echte sfeermaker.

 

Waarom Douglas hout?

 

Er zijn natuurlijk zoveel soorten hout dat alleen dat het al lastig maakt om te kiezen. Ik heb om een aantal redenen voor Douglas hout gekozen om daar een veranda van te maken. Het is namelijk een harde houtsoort die extra lang meegaat. In de loop der jaren wordt de Douglas houten veranda zelfs nog harder. Behandeld hout gaat overigens langer mee dan onbehandeld hout dat in dit geval ongeveer tien tot vijftien jaar meegaat. Douglas is een speciale houtsoort en afkomstig van naaldbomen die in Amerika en in Europa voorkomen. Een andere reden dat ik voor een Douglas houten veranda heb gekozen, is dat de houten palen zich perfect lenen voor constructiewerk. Zelfs beter dan vurenhouten palen. De Douglas palen zijn namelijk veel rechter en constructiewerk kan natuurlijk het beste maar zo recht mogelijk zijn.

 

Zelf aan de slag

 

Ik moet bekennen dat ik niet echt de kennis van zaken heb om met het hout zelf een Douglas houten veranda te maken. Daar heb ik mij dan ook niet aan gewaagd. Mijn klus heeft alleen bestaan uit het onderzoek doen naar de mogelijkheden. Vervolgens heb ik de keuze voor het soort hout gemaakt en heb daarna een professional ingeschakeld. Die heb ik voorbeelden laten zien van wat mijn droomveranda is. Daarna is het snel gegaan en had ik ineens een veranda. Het is echt aan te raden en zeker ook als je kinderen hebt. Het is voor de kinderen namelijk ook heerlijk om buiten op de veranda te spelen. Weet je dat het trouwens helemaal niet duur is? De kosten vielen mij reuze mee en ik ben blij dat ik mijn droom heb waargemaakt.

De foto van de Veranda is van Shutterstock

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

8 thoughts on “Kijk jij ook altijd dromend naar films als je daarin huizen ziet met houten veranda´s?

  1. Jaa ik hou hier van! Hout kan je tuin zoveel mooier maken vind ik. Maar dan moet het wel op een goede manier gebruikt worden.

  2. Nee, mij trekt dat niet zo. Ik heb liever een stuk gras in m’n tuin met een mooi zwembad. Ik zwijmel dat ook vaak weg bij ietwat grote villa’s, haha. 😋

  3. ik zie mij zelf ook altijd zitten ja! Maar dan zonder de kids om mij heen. Want die heb ik niet!

  4. Ik droom er eigenlijk niet van als ik eerlijk mag zijn. Vind het wel iets leuks, maar heb er nog nooit op die manier naar gekeken. Waar ik wel bij wegdroom zijn luxevilla’s met van die zwembaden met een uitzicht op zee, dat is zo prachtig!

  5. Dit willen we ook nog heel graag in onze tuin! Dit jaar gaan we hoogstwaarschijnlijk uitbouwen (een erker voor en een uitbouw achter). Hiervoor moeten we terras verleggen en een nieuw houten tuinhuis plaatsen en het liefst een met overkapping 💗💗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang