Close
Beginnen met een nieuwe huidverzorging routine

Beginnen met een nieuwe huidverzorging routine

Het is zo verleidelijk om met een nieuwe huidverzorging routine te beginnen en lekker van alles op je huid te smeren. Dan is er weer zo een nieuwe wondercreme en sta je als eerste bij de check-out.

Je huid is je hier soms dankbaar voor omdat je een vreselijke routine had om mee te beginnen. Maar het kan ook resulteren in een uitbraak van vlekken en puisten en droge rimpels bijvoorbeeld. Niet waar je net €200 voor aan hebt uitgegeven.
Dus slow down. Je huid moet eerst wennen aan nieuwe (agressieve) ingrediënten. Je moet hem rustig kennis laten maken, niet all out op de eerste ontmoeting.

Lees de reviews

Klinkt saai, broodnodig. Wat zeggen anderen over de huidverzorging routine producten die je wilt kopen? Let wel op dat de reviewer het echt heeft getest voor een wat langere periode. Vaak is een product net uit, en hebben ze fantastisch resultaat. Als de review meer gaat over de geur, verpakking, en textuur dan het effect na een paar weken op de huid, hebben ze het niet getest. Ik ben altijd dankbaar voor de reviewers die hun eigen huid beschrijven zodat ik kan vergelijken.

Doe de allergie test voor je begint met een nieuwe huidverzorging routine

Ja die test, dat je een beetje op de huid probeert of je er wel tegen kunt. Wat je eigenlijk ook met thuis haarverf zou moeten doen maar standaard vergeet.

Maar een goede crème met veel actieve ingrediënten kan echt slecht voor je uitpakken. Dus als het kan eerst een tester vragen, of een beetje smeren op de binnenkant van je arm. Als het geen rare reacties oplevert kun je het op je gezicht smeren. Maar alsnog kun je opeens jeuk krijgen of vlekken, spoel je gezicht af met koud water en laat het een paar dagen rusten.

Sommige crèmes geven een reactie en hoort dat, lees dus even goed de gebruiksaanwijzing.

Probeer 1 nieuw product

Hoe verleidelijk het ook is om alles tegelijk te gebruiken, begin er met 1. Dan weet je ook waar de reactie vandaan komt.

Beginnen met een nieuwe huidverzorging routine

Wat ben ik aan het testen

Ik heb een gruwelijk gevoelige huid en gebruik dus vaak maar weinig. Ook heb ik niet altijd het geduld voor een routine.

Momenteel gebruik ik olijfolie om mijn gezicht te wassen onder de douche. En omdat ik zulke mega zwarte kringen heb onder mijn ogen test ik de nieuwe oogcrème wallen en donkere kringen van Biodermal.

Het is een effectieve oogcrème met actieve ingrediënten zoals peptiden en vitaminen. Deze zorgen ervoor dat je wallen en donkere kringen zichtbaar verminderen en dat je rimpels en fijne lijntjes vervagen. Zodat je met een frisse oogopslag de deur uit kan. Het is geen tijdelijke oplossing maar de effectieve ingrediënten dringen tot diep in de huid door, na twee weken zie je resultaat.

Ik gebruik het nu een week ongeveer en de huid voelt beter en wat zachter. De kringen lijken minder zwart en dat is erg prettig. Ik heb onder mijn ogen snel rode vlekken of last dat een product gaat branden, maar dat is bij deze gelukkig niet. Ik ga dus zeker verder met testen!

Meer lezen over een huidverzorging routine:

Beginnen met een nieuwe huidverzorging routine

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang