Close
zo houd je het huis allergie vrij

Zo houd je het huis allergie vrij

Hier in huis hebben wij allemaal hooikoorts. Daarnaast kunnen we ook nog eens slecht tegen stof en heel veel voedingsmiddelen. Het is dus belangrijk om in huis zo min mogelijk klachten te hebben. Met de volgende tips houd je het huis zo allergie vrij mogelijk

Met de komst van corona is iedereen natuurlijk helemaal panisch als je net moet niezen. Je ziet mensen schrikken als je even moet kuchen. Als je dan thuis ook al zoveel last hebt, dan ga je met rode ogen de deur uit en dat levert veel vragende blikken op. Om je thuis zoveel mogelijk te ontlasten kun je denken aan:

Schoonmaken!

Hoe vervelend dit klusje ook is, schoonmaken is key. Afstoffen, stofzuigen en dweilen zou eigenlijk dagelijks moeten gebeuren om zo min mogelijk stof in huis te hebben. Het is hierom ook wel handig als je het huis wat strakker en minimalistischer houd. Met veel beeldjes, kussens, knuffels etc trek je extra stof aan. Dit geeft ook veel meer werk. 

Zet planten neer

Hoewel je met hooikoorts natuurlijk op moet letten welke planten je gebruikt, zuiveren planten de lucht. Ze staan niet alleen fijn en kleurig, maar nemen ook het 1 en ander aan stof en andere delen uit de lucht weg. Dit zorgt dus voor frissere lucht in huis. Natuurlijk kun je ook een air purifier neerzetten, maar een plant is vriendelijker voor het milieu.

Denk aan de vloer! 

Tapijt is een flinke no go in huis. Het trekt heel stof aan en kriebelbeestjes waar je behoorlijk allergisch op kunt reageren. Ideaal zijn eigenlijk de gietvloeren. Hier zijn geen randjes of groefjes waar stof in kan blijven hangen en ze zijn super makkelijk schoon te maken. Een Epoxy vloer is net wat goedkoper dan polyurethaan. Wel is het krasgevoeliger en kan er geen vloerverwarming bijvoorbeeld onder. Even iets om over na te denken dus.

Hou de ramen dicht

Op dagen als deze dat de pollen door de lucht gaan, kun je het beste de ramen dicht houden. Zet desnoods een ventilator of de airco aan als het te warm is. Ik doe zelf nog wel eens de ramen tegenover elkaar open om even het huis goed door te luchten. 

Heb jij last van allergieën?

zo houd je het huis allergie vrij

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang