Close

Het huis beschermen tegen inbrekers doe je met deze tips!De afgelopen jaren is er in Nederland behoorlijk vaak ingebroken. Desondanks houden veel mensen er geen rekening mee dat zij ook slachtoffer kunnen worden van een inbraak. Helaas is dit wel degelijk het geval.

Als inbrekers het idee hebben dat er bij jou iets te halen valt, zullen zij vast en zeker een poging wagen om binnen te dringen. Hier zit je uiteraard niet op te wachten, want bij een inbraak worden vaak waardevolle spullen weggenomen. Reden genoeg om jouw huis te beschermen tegen inbrekers. Sommige mensen weten precies wat ze hiervoor moeten doen, maar dit geldt lang niet voor iedereen. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je jouw huis beschermt tegen inbrekers.Het huis beschermen tegen inbrekers doe je met deze tips!

Zorg voor goed hang- en sluitwerk
Woon je in een relatief oude woning en heb je het hang- en sluitwerk op ramen en deuren nooit vervangen? Dan is de kans op een inbraak een stuk groter. Veel inbrekers slagen er namelijk in om oude sloten binnen een handomdraai te forceren. Dit betekent dat ze binnen de kortste keren in jouw woning kunnen staan. Zorg er daarom altijd voor dat ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk. Kies bij voorkeur voor sloten met een keurmerk. Voordat deze sloten verkocht worden, worden ze namelijk uitvoerig getest op verschillende inbraakmethoden. Op basis van deze keuring krijgen ze een aantal sterren toegewezen. Hoe meer sterren een slot heeft, des te meer tijd het een inbreker kost om hem te forceren.

Overweeg extra beveiliging
Sommige mensen denken dat inbrekers geen kans hebben als zij hun ramen en deuren voorzien van kwalitatief hang- en sluitwerk. Een inbreker is dan inderdaad meer tijd kwijt, waardoor hij mogelijk besluit om het er niet op te wagen. Hoe langer hij bezig is, des te groter de kans dat hij betrapt wordt. Helaas laat lang niet iedere inbreker zich hierdoor weerhouden. Wil je de kans op een inbraak nog verder verkleinen? Overweeg dan extra beveiliging aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een anti-inbraakstrip of anti-kerntrekbeveiliging. Hiermee maak je het een inbreker een heel stuk lastiger om binnen te dringen. Een andere optie is elektronische beveiliging. Een inbreker denkt vaak wel twee keer na voordat hij inbreekt in een huis met een alarmsysteem en/of camera’s.
Het huis beschermen tegen inbrekers


Verzeker je goed
Met de juiste beveiliging bescherm je jouw woning tegen inbrekers. De kans op een inbraak wordt hierdoor weliswaar kleiner, maar helemaal uitgesloten is het niet. Daarom is het belangrijk om je goed te verzekeren. Sluit niet alleen een opstalverzekering af, maar ook een inboedelverzekering. Maar wat is een inboedelverzekering eigenlijk? Hiermee verzeker je de spullen in je woning voor onder meer schade door inbraak en diefstal. Je hoeft de kosten hierdoor niet uit eigen zak te betalen. Als er spullen buitenshuis gestolen worden, biedt een inboedelverzekering geen uitkomst. Overweeg daarom ook een buitenshuisverzekering af te sluiten. Je bent dan namelijk ook verzekerd voor schade, verlies en diefstal van je persoonlijke bezittingen als je buiten je woning in Nederland bent.

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang