Close

10 Hacks om je huis er luxer uit te laten zien     

Ben jij ook zo dol op interieur inspiratie? Lekker shows als Selling Sunset kijken, of binnen gluren bij de celebs. Maar zonder unlimited inkomen lijkt het allemaal toch wel moeilijk om ook het huis er luxer uit te laten zien. Tot nu! Met deze 10 hacks om je huis er luxer uit te laten zien binnen een normaal budget!

Ga voor prachtige witte vloeren

We zien allemaal die mooie gietvloeren die best prijzig zijn. Een witte vloer staat zo chique! Heb je al eens gedacht aan een laminaat vloer? Dat is net zo mooi, onderhoudsvriendelijker en past beter in een kleiner budget. Denk aan helemaal wit, marmer idee, of van die houtkerven. Heel luxe! Voor een lager/makkelijker alternatief kun je ook denken aan PVC vloeren

Zwarte deuren geven een instant upgrade

Voor deze simpele upgrade heb je alleen een pot zwarte hoogglans verf nodig. Verf de deuren in huis zwart en je zult zien dat het echt een heel mooi effect heeft. Eventueel kun je met molds een textuur geven aan de deuren voor die ouderwetse mansion deuren. 

Lange gordijnen

Een wat zwaarder materiaal, of juist heel dunne gordijnen die je zo hoog mogelijk tegen het plafond hangt, tot aan de vloer, geven die ‘50s glamour aan een huis. Eventueel kun je nog een embrasse (oftewel een gordijn strik, maar hoe chique klinkt een embrasse?) aan beide kanten aanbrengen. 

Update de belichting

Belicht mooie hoekjes beter. Zorg voor zachter licht. Felle lampen maken alles snel goedkoop. Meerdere lampen in plaats van 1 grote grote lamp staat ook vaak net wat mooier. Een stalamp mag zeker niet missen. 

Geef een inbouw look

Als je plankjes, of de kast dezelfde kleur verft als de muur, krijg je dat inbouw idee. Dat staat altijd zo netjes. Het lijkt ook opgeruimd dus dat is een win win. 

Dure accessoires

Dure accessoires of accessoires die er duur uitzien geven een instant boost. Mooie vazen met droogbloemen, wat grote kaarsen, het staat instant magazine chique.

Laagjes, laagjes en nog meer laagjes

Gebruik 1 groot tafelkleed, en doe er een tafelloper overheen. Extra kussens en een deken op de bank. Maak je bed op met lakens en een sprei en nog meer kussens. Het ziet er dan zo uit alsof je een professional hebt ingehuurd.

Minimalisme

Ik ben dol op allerlei kleuren, en van alles in huis. Maar om een huis er luxer uit te laten zien kun je beter zo min mogelijk in het zicht hebben. Eerder alles in lades, achter deuren. Hoe leger hoe luxer lijkt het vaak wel. Als je dan 1 statement piece hebt die alle aandacht trekt valt de rest ook minder op.

Dure stoffen

Het gebruik van satijn, zijde, fluweel staat vaak net wat chiquer. In vintage winkels kun je echt leuke koopjes vinden van luxe interieurstoffen waarmee je stoelen of een krukje bijvoorbeeld opnieuw kunt bekleden. Dit doe je simpel met een goede niettang.

Trek alles recht

Ja hoe simpel, maar trek alles recht. Hang alles recht. Zorg dat het allemaal recht staat, het staat zoveel strakker dan van alles door elkaar en losjes.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips om het huis er luxer uit te laten zien, veel succes!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang