Close
huis netjes kleine kinderen

Zo houd je het huis netjes met een groot gezin

Een groot gezin hebben heeft zijn voor en nadelen. Natuurlijk brengen al deze persoonlijkheden een gezellige chaos en is het een rijkdom dat niet in geld is uit te drukken. Maar wat als je thuis bijna letterlijk op elkaars lip zit omdat het huis nu eenmaal niet zo groot is ? Hieronder een paar handige tips.

Creëer ruimte

Een groot gezin betekent veel spullen. Het zal je verbazen hoeveel spullen je eigenlijk niet gebruikt, maar wel in kasten en lades hebt opgeslagen. Maak gebruik van een saaie regenachtige zondag om al deze bezittingen uit te dunnen. Heb je die oude platenspeler echt nodig ?

En die onuitgepakte kerstcadeau’s van je oudtante mogen na al die jaren ook wel op marktplaats. En kan je het nog echt niet over je hart verkrijgen om Teddy uit je jeugd bij het grofvuil te gooien ? Zoek dan een plekje voor hem in de schuur of berging. Je zal zien hoeveel ruimte je hebt gemaakt aan het einde van deze speurtocht.

Praktische bergruimte

In een klein huis met veel bewoners is het van essentieel belang dat je gebruik maakt van praktische bergruimten. Een slaapbank, een boxspring met bergruimte of een salontafel dat meteen dienst doet als dekenkist. Als je meubels koopt die bergruimte hebben scheelt het de helft aan spullen in extra kasten.

Wat dacht je van bedden met lades eronder, of een hoogslaper met een bureau. Het scheelt allemaal ruimte en het geeft een opgeruimd gevoel in huis. 

Werk de hoogte in

Je kunt niet struikelen over iets wat je hebt opgehangen.
Na honderd keer struikelen over schoenen, speelgoed, schooltassen en nog meer speelgoed ben je het zat, niet dan ? Monteer een paar planken aan de muren en je hebt plek zat om spullen neer te zetten zonder dat het je enkels kost. Er zijn ook speelgoedzakken verkrijgbaar die je aan een deur kunt hangen. 

Bij OTTO hebben ze hele fijne hoge kasten met heel veel vakjes. Handig voor al die boeken en ook knutselwerkjes of een bak met dingetjes waarvan je eigenlijk niet weet wat je er mee moet.

Maak gebruik van loze ruimtes


De ruimte boven je bed, de ruimte onder de trap, een hoekje naast de bank waar niemand komt, maak het bruikbaar !
Bouw deze loze ruimtes om tot nuttige opbergruimten. Het hoeft niet veel te kosten, met een beetje handigheid en creativiteit heb je zo een opberghok voor de kerstspullen of een collectie LEGO gerealiseerd. En als je ze schildert in de kleur van de muur dan wordt het een mooi geheel dat prima past bij de rest van de kamer. Leef je uit !

Lees meer tips over opruimen zodat het nooit meer een bende wordt hier!

huis netjes groot gezin

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang