Close

Huishoudbeurs+50 shades=Emancipatie?

Er was eens een tijd dat vrouwen hun BH’s verbranden, en demonstreerden voor gelijke rechten. Mijn moeder heeft me wel tig verhalen verteld, zij was een echte dolle mina. Zij is dan ook behoorlijk verontwaardigd hoe dat allemaal verwaterd.

50 Shades of Grey

1 Van de meest gelezen boeken onder vrouwen, en ook de film is een mega hit. Vrouwen worden hysterisch bij het zien van Mr Grey, niet omdat hij nou zo een kanjer is, want in hun eigen gedachten is hij 10x lekkerder, maar voor wat hij staat. Het is een dominante man. Hij vraagt niet, hij doet. Een man die weet wat hij wil. Een succesvolle man. Een spannende man.

pink pressWil elke vrouw nu vastgebonden worden? Misschien niet, maar als ik zo om mij heen vraag willen we allemaal een man die zeker van zichzelf is. En als je even doorvraagt, dan komt eigenlijk de waarheid door. Maar heel weinig vrouwen willen nog werken als er kinderen komen, full time is al helemaal een minderheid. De meeste vrouwen willen een man die meer verdiend, en die hun/gezin kan onderhouden. Zelf willen ze dit ook wel, maar als er eenmaal een partner is, verdwijnen we toch liever achter het aanrecht.

Blogs & alleenstaande moeders

De blogs vliegen je om je oren: de 1 na de ander gaat over DIY, luiers, schoonmaken en hoe word/blijf je aantrekkelijk voor je partner. Ik ben zelf lid van wat fora, en daar gaan we helemaal terug in de tijd. Tips over strijken, kleding stijven en hoe je vooral niet tegen je man in moet gaan zijn vaste topics. Ook moet je alles vergeven want het zijn mannen.
Dan heb je natuurlijk nog het groepje alleenstaande moeders, die moeten wel werken, al is de bijstand vaker een keus dan dat het niet anders kan. En dan ga ik af op de duizenden vrouwen op bijv. facebook. Maar ik kan eerlijk zeggen dat de alleenstaande vrouwen een stuk zelfstandiger zijn dan de vrouwen in een relatie. Dat maakt het overigens een stuk moeilijker om te wennen in een relatie. Maar dat komt in een ander blog:)

De huishoudbeurs

En dan heb je de huishoudbeurs. Toegegeven, er komen ook mannen die braaf achter moeder de vrouw aan rennen. Maar over het algemeen zijn het duizenden en duizenden vrouwen met trolleys, koffers en enorme tassen. Ze kijken het hele jaar uit naar dit uitje, en komen uit elke hoek van Nederland.

We leren over strijken, ramen lappen, strak worden, hoge bloeddruk, en bijvoorbeeld babyhapjes maken. We rennen naar alle aanbiedingen als 3 stofzuigerzakken voor de prijs van 1, unox pakketten voor een euro en 6 flessen dreft voor de prijs van 5. Ik noem maar wat. De 9 maanden beurs is een beurs vol hysterische hormonen, en zwijmelen we gezellig over al die baby dragers, mini sokjes en 100 soorten melk.

Conclusie

In mijn ogen wil de vrouw nog steeds werken, nog steeds gelijke rechten, maar genieten de meeste toch veel meer van het huisvrouw zijn dan toegegeven. En dat is je goed recht. Maar van de dolle mina’s is niets meer terug te zien.

En eerlijk is eerlijk: ik ga volgend jaar weer gezellig naar de 9 maanden beurs/huishoudbeurs. De Proost sectie was super lachen, en al heb ik niet veel innovatie gezien, is het gewoon een leuke markt met echt van alles en nog wat. Je moet er gewoon een keer geweest zijn.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang