Close

Hulpmiddelen om jouw huis snel schoon te maken

Omdat er in een huis geleefd wordt, moet je er regelmatig schoonmaken. Daarom ga je waarschijnlijk regelmatig met de stofzuiger rond. Dit kost je mogelijk meer tijd dan je lief is. Gelukkig zijn er ook hulpmiddelen waarmee je jouw huis even snel schoon kunt maken. In deze tekst zetten wij er een aantal op een rijtje.Bezem


Wanneer je buiten bent geweest, kan er rommel onder jouw schoenen zitten. Als je vervolgens met jouw schoenen door het huis loopt, kan dit op de vloer belanden. Dit ziet er niet bepaald hygiënisch uit. Je kunt dit opzuigen met de stofzuiger, maar dit kost je betrekkelijk veel tijd. Wil je deze troep snel opruimen? Dan mag een zachte bezem niet ontbreken. Hiermee veeg je rommel op de vloer snel bij elkaar. Als je zo nu en dan een bezem gebruikt, is stoffer en blik ook geen overbodige luxe. Met de stoffer veeg je de troep op het blik, waarna je het direct in de prullenbak kunt gooien.

Kruimeldief


Tijdens het eten kunnen er etensresten op de grond vallen. Dit kan een slordige indruk geven. Om deze resten op te ruimen, kun je stofzuigen. Omdat er dagelijks meerdere malen gegeten wordt, heb je hier mogelijk een dagtaak aan. Een kruimeldief biedt in dat geval uitkomst. Dit hulpmiddel kunnen we het beste omschrijven als een kleine stofzuiger. Grote verschil is dat je deze een stuk sneller pakt. Dit komt vooral doordat een kruimeldief draadloos is. Hierdoor hoef je niet eerst een stekker in het stopcontact te steken en dat kan je behoorlijk wat tijdwinst opleveren.

Schoonmaken Action

Vochtige doekjes


Heb je een glas drinken of bord eten op de vloer laten vallen? Dan is het zaak om dit zo snel mogelijk schoon te maken. Als je dit niet doet, kan er namelijk een vlek in de vloer komen. Een dweil biedt in dat geval uitkomst. Nadeel van een dweil is dat je deze pas kunt gebruiken nadat je een emmer met water en schoonmaakspullen gevuld hebt. Kost dit je te veel tijd? Zorg er dan voor dat je vochtige doekjes in huis hebt. Met deze doekjes maak je een vieze plek binnen een handomdraai schoon zonder dat het je veel tijd kost.

Huishouddoekjes


Omdat je vochtige doekjes slechts één keer kunt gebruiken, vind je dit mogelijk niet ideaal. Je moet dan immers regelmatig nieuwe doekjes kopen en dat vinden sommige mensen zonde van hun geld. Geldt dit ook voor jou? Dan bieden huishouddoekjes uitkomst. Deze gele doekjes hebben de meeste mensen wel in huis. Als je zo’n doekje nat maakt, kun je er snel iets mee afnemen. Bovendien kun je dit doekje meermaals gebruiken. Je kunt hem zelfs uitwassen.

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang