Close
ibiza

Mijn persoonlijke en handige tips voor de vakantie naar Ibiza

Heel Nederland lijkt naar Ibiza te gaan. Maar wat doen ze daar nou allemaal? Hoe kan je nog een beetje van het oude Ibiza genieten zonder meteen een tweede hypotheek te moeten nemen? Lees snel mijn tips en mijn 7 WTF momenten over Ibiza.

Met zijn allen naar Ibiza

Was Ibiza vroeger echt voor de hippies en celebs die anoniem over straat wilden, nu is het meer voor het grote massa toerisme. Tenminste, als dat is wat je wilt. Want ook op Ibiza hebben we nog steeds heel veel stranden waar bijna niemand zit. Zelfs niet in hartje zomer. De hippie feestjes zijn nog ruim aanwezig, met alleen een verdwaalde toerist hier en daar. Verder zijn het vaak echt mensen van het eiland of die er al jaren komen.

Wat ik heel jammer vind is dat veel mensen Ibiza links laten liggen omdat het nu te duur zou zijn, en omdat je niet bij al die Hollanders op een strand wil zitten. Dat snap ik ook helemaal! Maar het hoeft niet zo een drama te zijn, en je kunt echt nog van het oude Ibiza genieten als je weet hoe.

Tips om Ibiza anders mee te maken

Dat Ibiza heel duur kan zijn is inmiddels wel bekend. In de haven van Ibiza stad betaal je al snel 12€ voor een flesje water. Belachelijk natuurlijk. Maar in de gezellige haven van Santa Eularia of Es Canar betaal je al snel maar een kwart van dat bedrag.
Die veel te drukke en veel te dure hippie markten kun je vermijden door bijvoorbeeld naar het noorden van het eiland te gaan. Daar hebben ze ook regelmatig hippie markten, zelfde mensen, heel andere prijzen en veel minder druk.

In Santa Gertrudis of San Carlos bijvoorbeeld kun je onwijs lekker eten. Geen grote hype of naam op de deur, maar het eten smaakt er niet minder om. Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

Er zijn enorm veel vluchten vanaf schiphol, maar vanaf Eindhoven en bijvoorbeeld Düsseldorf is het vaak vele malen goedkoper. Met online vergelijker Parkos kun je ook nog even meenemen waar je goedkoop kunt parkeren en het meteen boeken. Zoek gewoon even op Parkeren luchthaven Eindhoven of dus bijvoorbeeld op Parkeren vliegveld Dusseldorf en dan heb je meteen een fijne aanbieding. Zo zit je niet aan de drukke trein vast of dure parkeerkosten.

De stranden in het noorden van Ibiza zijn vaak een stuk rustiger. Als er geen bus of boot komt dan maak je al meer kans op een strand met heel andere mensen. Je kunt dan ook lekker door de bossen wandelen. Doodstil en geen zorgen want er zijn geen giftige beesten op Ibiza. Je komt zo ook regelmatig bij prachtige strandjes uit waar niemand zit en waar je echt nog de oude Romeinse geschiedenis tegen komt.

Mijn WTF momenten over Ibiza

  1. “Heb jij op Ibiza gewoond? Dan ken jij vast wel… ” De kans is levensgroot dat ik die niet ken, het eiland lijkt klein, maar het is best ruim, We kennen elkaar niet allemaal bij naam, en heel eerlijk was ik nog nooit bij Café de Hoeck geweest tot mijn zus en zwager het overnamen.
  2. In je bikini of zwembroek door de stad lopen. Nee, doe dit gewoon niet!! Zwemkleding is voor op het strand, of bij het zwembad. Hooguit even over de boulevard of in een strandtentje. Maar dan nog, een pareo kost maar 3€ en staat gewoon zoveel beter. In het centrum of de bank (!) nee, daar trek je gewoon kleding aan.ibiza
  3. Ibiza is duur, dat snap ik, dat weet ik. Maar ga dan niet met zijn achten op een terrasje zitten, en 1 cola delen. Voor die prijs koop je een 2 liter fles bij de supermarkt, kun je lekker op de rotsen of een strand voor een beachclub bijvoorbeeld gaan zitten. Je hebt dan toch de muziek, meer dan 1 slokje, en geen sjagrijnige serveerster.
  4. Klagen.. oh oh wat kan iedereen klagen!! Het is te warm, de zon is te fel, het water proeft niet als thuis, het eten smaakt niet als thuis, ze kunnen niet eens goed Engels etc etc. Lieve mensen, als dit zo een probleem is, dan stel ik een weekendje Texel voor, ipv Ibiza.
  5. “Ook raar, ze kleden zich hier amper IbizaStyle”.. Klopt helemaal! De enige mensen die zich helemaal 150% in de Ibiza look storten, zijn de toeristen. De rest houd het bij accessoires, of details. Zo over de top, hoeft echt niet. De echte Ibiza stijl, is dragen wat JIJ mooi vind, waar jij je blij in voelt, en dat ook uitstraalt. Dat mag zo gek of gewoon als jij dat wilt, maar dat is Ibiza. Vrijheid van kledingsuiting.
  6. Fijn! Je kent iemand die op Ibiza woont! Maakt niet uit dat je diegene al jaren niet hebt gesproken, of eigenlijk alleen via via kent. Vraag gerust om kaartjes voor alle clubs, het liefst met drinkbonnen. Een tour in het drukke augustus, terwijl dat de periode is dat we ons geld maken, is ook geen probleem. Natuurlijk vinden we daar een auto bij en uiteraard mag je met je hele familie bij ons logeren. Sterker nog, wij passen wel op als jij lekker gaat stappen. Ik hoop dat mijn sarcasme duidelijk is.
  7. Er komen steeds meer Nederlanders naar Ibiza. Over het algemeen werden ze zeer gewaardeerd. Helaas hebben de Nederlanders nu een beetje de slechte reputatie van de Engelsen overgenomen. Maar dan erger. Houden de “aso” Engelsen het over het algemeen bij 1 straatje in San Antonio, en kun je ze rond 2uur opvegen.. de Nederlanders daarentegen verspreiden zich als een olievlek over het hele eiland, en blijven wakker tot veel te laat. Luidruchtig, bezopen, smerig, arrogant, bazig en bloed irritant, zien de mensen ze liever gaan dan komen. Jammer, want iedereen hield van de Nederlanders! Duidelijk een WTF moment!!
  8. Ibiza is niks met kinderen. Say What? Natuurlijk wel. Je vind overal wel speeltuintjes, er zijn waterparken, en over het algemeen zijn alle “normale” restaurants erg kind vriendelijk. Ik vond het als kind heerlijk om door de straatjes te zwerven en uren in de zee te spelen. Mijn dochters zijn zo precies hetzelfde. Lekker vroeg naar de markt vers fruit en vis halen. Heel vroeg naar het strand om in de middag de populaire siesta te houden. Het heldere water, de zon, het zand. Geef ze een emmertje en een schepje en ze zijn al snel tevreden. Voor de puber moet je gewoon even de flyers in de gaten houden. er wordt namelijk wekelijks (en in de zomer vaak dagelijks)wel ergens een leuk feestje georganiseerd voor kinderen tot 18 jaar. Er is op bijna elk strand wel een watersport te doen, en anders zijn er genoeg mooie mensen om even lekker naar te kijken. ibiza

Mensen denk hier aan als je naar Ibiza gaat. We schreeuwen hier KEIHARD dat iedereen zich maar moet aanpassen die naar Nederland komt. Doe hetzelfde, geef het goede voorbeeld, en pas je aan als je daar heen gaat. Wees zuinig op dat prachtige stukje aarde, en hak er niet als een boer met een kapmes door heen. Geniet van het eiland, van de mensen, de geur van het tijm en de eiken langs de weg. Kijk verder dan je neus lang is. Nog belangrijker, kom zonder vooroordelen. Je krijgt nl waar je naar op zoek bent. Zo komen de meeste toeristen (gelukkig) allemaal bij hetzelfde strandtentje, dezelfde club, en hetzelfde restaurant (“kijk schat ze hebbe hier ook frikadelle!! “). Wil jij de andere kant van Ibiza zien? Ga dan ook de andere kant op 😉

Fijne vakantie!

Meer over Ibiza lezen? Lees dan Ibiza in de winter en bijvoorbeeld over wonen op Ibiza!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang