Close

Met deze 5 items is mijn droom badkamer compleet

Persoonlijk vind ik het heerlijk om echt tot rust te komen tijdens het douchen of in bad gaan. En dat kan heel goed door de juiste items en aankleding. Hieronder vind je vijf items voor de ideale badkamer.

Heb je net een nieuw huis gekocht, of mag je van de woningbouw een nieuwe badkamer uitzoeken? Of wil je zelf je huidige badkamer na een tijdje verbouwen, iets opknappen of sfeervoller maken? Dan kan dit met ontzettend veel leuke items. Denk aan een hele nieuwe douche en/of bad, wastafel en badkamerkast. Maar ook accessoires maken je droombadkamer helemaal af.

Mijn badkamer wordt ergens dit jaar nog aangepakt, en als ik de volgende 5 items zou kunnen waarmaken, dan kom ik nooit de badkamer meer uit!

Een heerlijk ligbad en/of stortdouche.

Waar iedereen wel vrolijk van wordt, is een mooi bad waar je heerlijk in kunt ontspannen of een stortdouche. Wil je het grootst aanpakken en de hele badkamer verbouwen, dan is het een aanrader om naar een bad en/of stortdouche te kijken. Niet alleen wordt douchen een feestje, ook wordt het water beter gedoseerd. Het is dus ook nog een erg duurzame keuze.

Een dubbele wasbak.

Als de ruimte zich ervoor biedt, dan is het erg gaaf om te kiezen voor een dubbele wasbak. Dit staat erg mooi, maar het is natuurlijk vooral een fijne bijkomstigheid dat er geen gekibbel meer ontstaat in de ochtend wie nu eerst in de badkamer mag voor zijn of haar dagelijkse opfrisbeurt. Je partner en jij kunnen met twee wasbakken tegelijkertijd jullie tanden poetsen, maar ook het haar in model brengen en opmaken. De ideale dubbele wasbak voor in de badkamer is bijvoorbeeld gemaakt van natuursteen of beschikt over een beton-look.

Tip! Lees hier meer over de ideale badkamer

Ga voor een prachtige stenen vloer.

Stenen tegels in de badkamer geven meteen een gevoel van luxe en rust. Het staat ontzettend mooi en het is daarbij ook zeer duurzaam. Een stenen vloer gaat namelijk lang mee, het materiaal is waterbestendig (wat niet onbelangrijk is in een badkamer) en het is erg goed schoon te houden. Je kunt het beste kiezen voor een natuursteen met een wat ruwer oppervlak. Gepolijste stenen kunnen namelijk erg glad worden en je wilt uiteraard niet uitglijden.

Kies voor natuursteen of hout.

Naast een stenen vloer kun je heel goed in andere delen van de badkamer natuursteen terug laten komen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een (dubbele) wasbak die gemaakt is van natuursteen, of kies voor een natuurstenen muur. Wanneer je dit combineert met hout zal er een luxe en ontspannen sfeer ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een houten badkamerkast, een houten handdoekenrek en kastjes waar de natuurstenen wasbak in verwerkt is.

Breng sfeer en rust met accessoires, geur en planten.

Ideale items die vanzelfsprekend zijn in een badkamer zijn natuurlijk een (stort)douche, wastafel en eventueel een bad. Maar je kunt nog meer sfeer en ontspanning brengen door diverse accessoires aan de badkamer toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle kaarsen, geurstokjes, bruisballen voor in het bad, stijlvolle zeepflesjes en een mooie tandenborstelhouder van Biano bijvoorbeeld. Je kunt ook planten in de badkamer plaatsen. Let hierbij wel op dat ze tegen veel vocht kunnen. Uiteraard is een mooie spiegel ook een musthave!
Tip! Check Woonaccessoires van Biano voor mooie accessoires.

Wil je je douche- of badderervaring nog meer zen maken? Zorg dan dat er mooi licht is wat eventueel te dimmen is. En wil je het nog luxer? Kijk naar een vochtbestendige geluidsinstallatie of muziekboxjes. Je kunt nu volop genieten in de ideale badkamer terwijl op de achtergrond een heerlijk saunamuziekje afspeelt. Wie wil dat niet?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang