Ik ga op reis en ik neem mee……

Mijn koffer is mijn reismaatje

Reizen doe ik graag. Als in : Heel Graag. Niet ver weg; de afstand is geen vereiste. Ik ga erg graag naar Valencia. Die stad heeft mijn hart en ik werk hard om daar zoveel mogelijk tijd te besteden. Over drie weken mag ik weer een klein weekje in mijn Lievelingsstad ‘wonen’. Zo voelt het echt; als een tweede thuis.

 

Omdat ik altijd low-budget vliegen nooit heel lange, reis ik altijd alleen met handbagage; dat scheelt veel gedoe, gesjouw en nadenken over wat ik mee moet nemen. Er kan simpelweg niet zoveel mee omdat ik alleen met handbagage reis.

De koffer die mee mag naar al die leuke tripjes, wordt dan ook met zorg gekozen; hij is mijn enige getuige van alle reizen.

Inmiddels heb ik reeds afscheid moeten nemen van mijn vorige Travelmate; hij was op….. We hebben prachtige momenten gehad en veel kilometers afgelegd samen. Weggooien doe ik niet (dat vind ik zielig…..), maar dat er een nieuwe reispartner gewenst was, was een feit.

Los van mijn reislustigheid, heb ik dat een beetje doorgegeven aan mijn 15 jarige dochter Djenn; zij gaat net zo graag op reis als ik en laat geen moment onbenut.

Mijn dochter op stage in ….

Voor haar huidige opleiding Tweetalig Gymnasium, jaar 5, moet zij twee weken zelfstandig stage lopen in een engelstalige omgeving. Superleuk en superspannend natuurlijk. Ik had Londen voor haar in mijn hoofd; hartstikke Engelstalig en ik kon haar dan even een keer gaan opzoeken….. ‘Serieus mam; ik ben twee weken weg……’ Ja dat weet ik; prima periode voor mij om na een week even bij jou langs te komen…….. Dit was ongewenst gedrag van mij. Vond zij.

Om te voorkomen dat dit ging gebeuren, kwam zij ineens met een stage in Canada op de proppen. Pff…. Lekker makkelijk om zo jouw moeder buiten te sluiten. Djenn gaat twee weken stage lopen op een muziekschool; geweldig !

Twee weken stage in Canada op haar 15e; wat een ervaring ! Voor mij…….

Ik gun haar die ervaring onwijs ! En ik ben van mening dat wanneer zij het ziet zitten om zo lang alleen zo ver weg te zijn, dat het goed komt; zij moet het doen en overzien. Dus ik moedigde haar alleen maar aan. Op een gegeven moment hoorde ik mijzelf zelfs zeggen;’ Waarom ga je geen drie weken Djenn; plak je er nog een week vakantie aan vast …?’

Dat was Moeders.Beste.Idee.Ever. Vond zij. En moeders vroeg zich af of ik ooit zou leren na te denken voor ik begin met praten…… Twee weken Canada werd dus drie weken Canada. Poh…….

Djenn kan niet wachten en vroeg zich af welke koffers ze ‘allemaal’ mee ging nemen.

Omdat ze vrijwel altijd ook alleen met handbagage reist (met mij), vroeg ze zich af of dat naar Canada ook moest. Neuh; dan neem je lekker een grote koffer mee.

‘Maar mam, welke handkoffer is dan cute; die van jou is met pensioen……’

Cute en handkoffer in 1 zin is bij ons heel normaal; wij geven oprecht om onze koffers……

En ze had een punt: mijn cutie was met pensioen. En toen kwam daar een geschenk waar niemand op had gerekend:

Duifhuizen liet mij een prachtig kerstkado uitkiezen !! En aangezien Duifhuizen de grootste tassen- en koffer aanbieder is die je ooit zult treffen, was die keuze bijna onmogelijk…… Er was simpelweg te veel keuze.

Maar; ik heb mijn best gedaan. Ik wilde weer een ‘cute’ handkoffer, die licht is, goed rolt, een harde buitenkant heeft en een goed slot heeft. Mijn keuze viel redelijk unaniem (dat is zelfs in mijn eentje een wonder…. 😉 ) op de Raw Denim van SuitSuit

Wat een stijlvolle Travelmate voor een stage in Canada!!

 

Enige nadeel van deze Pretty One is dat Djenn hem zal stelen waar ze kan…..

 

 

Ik kan niet wachten om weer allerlei avonturen te gaan beleven op reis. Reizen met de juiste equipment maakt het gewoon echt nog leuker ! Dus doe jouzelf een plezier en koop een mooie koffer, je zult zien dat je dan vanzelf meer mooie avonturen gaat beleven !

Djenn haar stage in Canada avontuur zal plaatsvinden in April; nu al erg naar uit aan het kijken en voor mij nog lekker ‘ver weg’….. Ik zal tzt nog wel een update schrijven over de voorbereidingen en hoe we beiden tegen een en ander aankijken…. Haar beleving is denk ietsiepietsie minder bezorgd dan die van mij…… 😉

Geniet van jullie Feestdagen en de geliefde om jou heen ! Maak er een mooie periode van !

 

Liefs, Liesbeth

 

 

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Cindy

  Oh ja ik heb mijn koffer ook op uitzicht gekocht hihih er staat een grote giraf op mijn lievelingsdier en ben er zo content mee! Je kan ze bij elke vakantie een sticker laten kopen van dat land om erop te kleven. Lekker herkenbaar na een tijd maar ook heerlijk om te zien waar die koffer al op reis is geweest.

 2. Judith

  Is echt een fantastische stad!

 3. Debbythechocoholic

  Ik wens jou en je valies veel mooie reizen toe! Het is een mooie reiskoffer geworden.
  Btw: reizen met enkel een handbagage? Wauw dat lijkt me een echte uitdaging voor mezelf 😅

 4. Vera

  Wat een ontzettend mooie koffer zeg! Ben er jaloers op.

 5. Sofie Katelijne

  Ik heb al zoveel positieve verhalen gehoord over Valencia, moet er blijkbaar dringend eens heen 🙂

 6. nicole orriens

  LOL. Jouw dochter gaat dus ook een heel eind weg. Ik heb er eentje in China en eentje in Engeland zitten.

 7. Fleur

  Wat spannend om helemaal alleen naar Canada te gaan! Het zal een ervaring worden om nooit meer te vergeten

 8. Charlotte

  Canada is zo mooi! Super gaaf maar wel spannend zeg. Heel veel succes alvast voor jou 😉

 9. Linda Venrooij

  Oh jee wat spannend, naar Canada! Maar wel onwijs bijzonder zeg.

 10. Melissa

  Heel gaaf! En spannend hoor dat ze naar canada gaat. Nog iets waar ik heel graag heen wil. Maar komt vast volgend jaar met haar.

%d bloggers liken dit: