Ga naar de inhoud

“Ik wil jouw maatje zijn” oftewel “Je bent zo een goede vriendin”

De nummer 1 buzz kill onder vrienden, als de 1 de ander leuk vind, en de ander graag vrienden blijft. Je maatje wilt zijn. Zit je daar nou echt op te wachten? En al die stille hints dan?

Ken je dit? Je ontmoet een man, het klikt ( dat denk jij) en het is erg gezellig. Je bent al voorzichtig in je hoofd plannen aan het maken voor de toekomst. Elke dag denk jij aan hem. Je hart maakt een sprongetje als je aan jullie laatste date denkt. Jij gaat er vanuit dat hij precies hetzelfde doet en denkt. Waarom zou hij jou anders een appje sturen en vragen wat jouw plannen voor het weekend zijn?

Geloof me de signalen zijn erg duidelijk wanneer hij totaal anders denkt dan jou. Appt hij jou op vrijdagavond wat jouw plannen zijn voor die avond? Ja. Ga er dan maar vanuit dat in de meeste gevallen hij niet anders kon regelen voor het weekend. Wilt hij alleen maar thuis afspreken en het liefste alleen bij jou? Ja. Ga er dan maar vanuit dat in de meeste gevallen hij jou niet anders ziet dan een tussendoortje.

Zodra een man begint met de volgende zin, ren hard weg erg hard: “Ik vind je echt erg leuk, maar op dit moment heb ik niet zoveel te bieden, maar ik wil graag jouw maatje zijn”. Met andere woorden: ” Jij bent geen relatie materiaal, en ik wil je niet, maar voor nu ben jij wel gezellig en makkelijk”. Wij vrouwen horen alleen “op dit moment” en denken dan: “Oh maar voor de toekomst ben ik zeker een optie”. Met als gevolg, je blijft hopen en wachten.

Mannen zijn heel simpel. Wanneer zij een vrouw ontmoeten waar ze helemaal gek op zijn, dan doen ze alles om bij haar te zijn. Je hoort dan geen smoesjes van: “Ik heb het druk of mijn hond is overleden sorry dat ik niet gebeld heb”. Hij is dan zo trots om bij haar te zijn en hij wilt haar dan aan iedereen voorstellen.

3 redenen wanneer een man zegt: “Ik wil jouw mattie zijn”. Ik heb dit lijstje van een goede vriend van me gekregen, hij heeft mij precies uitgelegd wat mannen bedoelen wanneer ze dit zeggen.

Ik wil een pleziertje met je

Ik ben bang om te zeggen: “Ik wil je alleen maar in mijn bed en dan doei doei”

Ik ben homo en zoek een bff

Ladies, doe mij een plezier en ga please niet meer invullen voor een man. Het kost tonnen energie en de signalen zijn onwijs duidelijk. En we moeten elkaar ook niet voor de gek houden. Dat vriendinnen smoesjes gaan bedenken waarom jouw date niet verder wilt gaan. Mannen zijn net kinderen: Ja is Ja, Nee is Nee.

Volgende keer ga ik hier dieper op in. Heb jij een date die graag jouw mattie wilt zijn?

 

 

1 reactie op ““Ik wil jouw maatje zijn” oftewel “Je bent zo een goede vriendin””

  1. Michelle/Fatima

    Hahahaha dit is echt zooooo waar. En ik heb het zo vaak gehoord al dan niet in andere bewoordingen. Toen ik moslima ben geworden was ik een alleenstaande moeder en ik was hier echt zo helemaal TOTAAAAAL klaar mee. Na anderhalf jaar kwam ik een man tegen en je gelooft het nooit maar binnen 3 weken zijn we getrouwd. Dat is inmiddels al 10 jaar geleden en in september zijn we 11 jaar getrouwd. Als een man iets tegen je zegt, luister dan heel goed! En als hij jou niet terugbelt, dan is hij just not that in to you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *