Close

Hele jaar in de tuin zitten? Zó lukt het!

Veel mensen dromen ervan om het hele jaar buiten te kunnen zitten, in eigen tuin. Zo haal je pas echt het maximale uit je tuin! En het is goed mogelijk, als je het maar op de juiste manier aanpakt. Hoe dat zit? Ontdek onze tips.

 

Tuinoverkapping

 

De beste manier om je tuin het hele jaar door toegankelijker te maken? Kies voor een goede overkapping. Hiermee blijf je de wind en de regen de baas, wat al direct maakt dat je langer buiten kunt verblijven. Dat niet alleen: een terrasoverkapping is ook nog eens een plaatje om in de tuin te hebben staan! Kies er een van stijlvol en tijdloos hout bijvoorbeeld – en haal direct meer persoonlijkheid naar de tuin toe. Denk verder na over de ideale grootte van de overkapping. Welke meubels wil je er precies onder kwijt? En moet er ook nog ruimte zijn voor extra’s onder de overkapping, zoals een barbecue of heater?

 

Tuinhuisje

 

Wil je nog iets meer beschut zitten? Dan kun je ook denken aan een tuinhuisje, dat je op een fraaie manier inricht. Of combineer gewoon het beste van twee werelden, met een tuinhuis met overkapping! Op die manier hoef je niet eens te kiezen. Ideaal, toch? Je kunt in een tuinhuis dus een zitplekje inrichten, met een luie stoel bijvoorbeeld. Zie dit als een buitenkamer! Of maak er een thuiswerkplek van, of juist een dinerruimte. Er is veel mogelijk: gebruik zeker je fantasie.

 

Winterse barbecue

 

Een winterse barbecue is een ideaal voorbeeld van een activiteit in de tuin als het buiten koud is. Het is zo leuk om dit te doen! En je wordt er ook direct warm van. Glühwein maken, nog zo’n goede optie. Als je voor vermaak in de tuin zorgt tijdens de herfst en winter, is het nog fijner om hier tijd door te blijven brengen.

 

Tuinverwarming

 

Tuinverwarming is ook zeker handig om het comfort in de tuin te verhogen. We noemden ‘m hierboven al kort: een heater. Veel mensen kiezen hiervoor in de tuin! Zeker als de zithoek goed is afgesloten, blijft de warmte die vrijkomt lang hangen. De warmte wordt bijvoorbeeld verspreid door een infraroodbron. Heaters kennen vandaag de dag vaak een fraai ontwerp, wat natuurlijk ook mooi is meegenomen. Meer opties? Kies voor een tuinhaard, waar je vuur in maakt. Dit moet natuurlijk wel veilig kunnen, en het liefst wil je de buren er niet veel mee lastigvallen. Maar het geluid van het knapperende vuur is heerlijk! In het klein is een tafelhaard een idee, maar daar komt niet altijd veel warmte vandaan.

 

Plaids en kussens

 

Een andere optie om je warm te houden in de tuin? Richt een gezellige zithoek in, met een heleboel plaids en kussens. Er zijn tegenwoordig ook elektrische warmtekussens te vinden, die je nog langer warm houden! Of pak er een ouderwetse kruik bij. Nu nog een warme jas en een sjaal erbij – en je kunt zelfs in de winter gewoon buiten zitten. Wat een gezelligheid!

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang