Close

De vraag die je niet durfde te stellen: welk incontinentie verband moet ik gebruiken?

Incontinentie verband is toch zoiets waar je niet graag om vraagt in de winkel. Al helemaal niet welke je zou moeten hebben. Ik heb inmiddels zoveel geprobeerd, dat jij aan het einde van dit blog zonder problemen naar de winkel kunt stappen.

Dat incontinent zijn is dus letterlijk gezeik. Het begint vaak bij wat druppeltjes, en voor je het weet sta je met je benen gekruist te hoesten, lachen of niezen. Bij verkoudheid of een hooikoorts aanval is het hek vaak helemaal van de dam.

Welk incontinentie verband moet je hebben?

Ik heb waarschijnlijk net als jij heel lang met inlegkruisjes, maandverbandjes, wc papiertjes etc. allemaal gelopen. Tot mijn man een keer per ongeluk Tena haalde toen ik vroeg om inlegkruisjes. Ik heb heel hard staan lachen, schaamde mij ontzettend, en legde het maar in de kast. Maar ja, de rest was op. Dus zo begon het; mijn eerste incontinentie verband.

Incontinentie inlegkruisjes

Ik moet wel meteen bekennen dat de inlegkruisjes die komen in het doosje van Tena by far mijn favoriete zijn. Deze draag ik ook het meest. Ze zijn dun dus je ziet ze niet. En niet geheel onbelangrijk ze ruiken niet. Ook zijn ze heel zacht en krijg ik er geen uitslag of broeinest van. Prima voor wat druppels!

Ik heb ook de incontinentie inlegkruisjes van Always en Kruidvat eigen merk geprobeerd. Die vond ik net niet lang genoeg of weer te lang en zitten gewoon toch anders. Ook heb ik het idee dat die van Kruidvat toch een soort van geur afgeven.

Incontinentie verband voor de wat slechtere dagen

De tussen maat verband (en dat zijn er echt heel veel) is wat gecompliceerder. Die van Tena vindt ik echt wel te dik, maar zijn prima voor de nacht. Het AH huismerk geeft netjes aan welke kant waar in je slip moet, maar ik vind hem erg broeierig en niet heel comfortabel. Always is voor mij hier de grote winnaar. Vooral de zwarte verbandjes zijn favoriet bij mij. Ze zijn een stuk dunner dan de andere verbanden, en evengoed nemen ze echt wel wat meer flow op. Ze ruiken niet, en zitten heel aangenaam. Het verband heeft zwarte randen en een soort van zwart kant motiefje, maar je ziet het dus niet als je wat straks aan hebt. Je hebt hier niet het luiergevoel bij die ik zo vreselijk vind.

Het pakketje is kleiner dan de andere merken en zit in roze met zwarte verpakking. Prima in de tas dus.

De incontinentie luiers

Op hele heftige dagen, na de menopauze, na een bevalling is soms zelfs de medium verbandjes te klein. Er zijn speciale incontinentie luiers voor.

De luiers zitten in een vrij kleine verpakking en je hebt ze op het moment in het zwart, beige en wit. Ik heb hier alleen het merk Tena geprobeerd en die vangt het prima op. Je hoort wel kraken als je loopt, maar volgens mijn man zat dat in mijn hoofd en kon hij echt niets horen. Ze doen in ieder geval wat ze moeten doen.

Oh ja, ik noem ze luiers maar op de verpakking staat iets van briefs of slipjes zoiets.

De incontinentie slips

Dit is wel favoriet. Ik draag ze regelmatig in combinatie met een incontinentie inlegkruisje, maar geven net wat extra zekerheid. Ook kun je ze gebruiken op de dagen dat je niet meer ongesteld bent en opeens toch wel. Geen ongelukjes meer!

Ik heb een 3 pack bij de Primark gekocht waarin er 2 voor de heavy flow zijn en 1 voor de wat lichtere dagen. Het heet daar menstruatie ondergoed maar er staat op dat het ook voor incontinentie is. Je kunt ze gewoon wassen dus dat is wel fijn.

 

Succes momma! You got this 🥰

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang