Close
infrarood led therapie

Infrarood LED-therapie: weldaad voor de huid en spieren

Infrarood LED-therapie wordt steeds vaker gebruikt om pijn en ontstekingen te verminderen, spierherstel te ondersteunen en huidverjonging te bevorderen. In dit blogartikel bespreken we de voordelen van infrarood op de spieren, de huid en bijvoorbeeld bij fibromyalgie.

Infrarood LED-therapie op de spieren

Infrarood (IR) licht is een vorm van elektromagnetische straling die diep in het weefsel doordringt en warmte genereert. Infrarood LED-therapie maakt gebruik van lage niveaus van infrarood licht om de bloedcirculatie te stimuleren, zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren te brengen en toxische stoffen af te voeren. Hierdoor kan het herstel van de spieren worden bevorderd na een intensieve training of blessure.

Daarnaast kan infrarood LED-therapie ook spierpijn verminderen. Het verhoogt de productie van stikstofmonoxide, wat een positieve invloed heeft op de bloedvaten en ontstekingen kan verminderen. Ideaal na het sporten dus!

Infrarood op de huid

Infrarood LED-therapie kan ook voordelen bieden voor de huid. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de textuur van de huid en het verminderen van de zichtbaarheid van pigmentatie.
Infrarood licht stimuleert de productie van hyaluronzuur en collageen, twee stoffen die belangrijk zijn voor een gezonde en jeugdige huid. Het kan ook de doorbloeding van de huid verbeteren, waardoor de huid er gezonder en stralender uitziet.

Infrarood bij fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij mensen chronische pijn, depressie en vermoeidheid ervaren. Infrarood LED-therapie kan ook hierbij voordelen bieden. Het verlicht pijn en kan helpen bij spierherstel.
Daarnaast kan infrarood LED-therapie de kwaliteit van de slaap verbeteren. Een goede nachtrust is essentieel voor mensen met fibromyalgie, omdat slaaptekort de symptomen kan verergeren.

Verschillende foto's van de Liroma infrarood LED therapie

 

 

De Liroma LED 600 infraroodlamp

Liroma’s LED 600 infraroodlamp is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en effectieve manier om spierpijn en stijve spieren te verlichten na het sporten. In tegenstelling tot andere soorten lampen, werkt de LED 600 infraroodlamp door diep in de weefsels van het lichaam te dringen en de bloedsomloop te stimuleren. Dit zorgt voor een ontspannende werking op de spieren en kan zelfs de pijn en het ongemak van chronische spieraandoeningen verminderen.

Voordelen bij infrarood LED-therapie

Een van de grote voordelen van de LED 600 infraroodlamp is dat deze energiezuinig is. Hierdoor is de lamp duurzaam, wat voor gebruikers resulteert in een langere levensduur. Daarnaast is de lamp compact van formaat, waardoor deze eenvoudig mee te nemen is voor gebruik op verschillende locaties zonder te hoeven slepen met zware apparatuur.

Over de LED 600 infraroodlamp

De LED 600 infraroodlamp is een kwalitatief hoogstaande lamp, die is ontwikkeld met het oog op de wensen van de gebruiker. Zo beschikt de lamp over verschillende infrarood standen, die voor iedere situatie een passende oplossing bieden. Verder is de LED 600 infrarood lamp uitgevoerd met een handige timer functie, waardoor je nooit meer vergeet hoe lang je de lamp al gebruikt.

Gebruik van de LED 600 infraroodlamp

Het gebruik van de LED 600 infraroodlamp is heel simpel. Je zet hem ergens neer en gaat er voor zitten. Hoe dichter bij je zit hoe dieper de straling gaat. Ik vind het heel lastig om te omschrijven hoe het voelt maar pure ontspanning komt daar wel dichtbij. Ik doe het elke dag zo een 20 minuten. De ene keer het gezicht en de andere keer op mijn nek bijvoorbeeld. Niet alleen ziet mijn huid er een stuk beter uit, maar mijn hoofdpijn is minder aanwezig en ik heb ook minder pijn in mijn spieren. Gebruik je het voor het slapen dan zul je zien dat je echt veel dieper en meer ontspannen slaapt.

Met de kortingscode pink10 ontvang je 10% korting bij Liroma!

Kijk ook even op de insta van Liroma voor nieuwtjes en aanbiedingen

Conclusie over infrarood LED-therapie

Infrarood LED-therapie biedt veel voordelen voor spieren, huid en fibromyalgie. Het kan helpen bij spierherstel, het verminderen van pijn en ontstekingen, verbeteren van de textuur van de huid en verminderen van de zichtbaarheid van pigmentatie. Ook kan het bijdragen aan een betere nachtrust voor patiënten met fibromyalgie. Infrarood LED-therapie is een veilige en effectieve manier om je gezondheid en welzijn te verbeteren en te behouden.


About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang