5 ingrediënten voor een mannelijke woonkamer

Strak en mannelijk interieur

Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars. Als we het dan hebben over stereotypes dan bestaat de vrouwelijke woonkamer uit lichte kleuren, gemixt met veel kussens met een printje en veel verschillende planten. Mannen zijn daarin vaak het tegenovergestelde. Een mannelijke woonkamer moet vooral eenvoud, gemak en comfort uitstralen. In dit blog geef ik je dé 5 ingrediënten voor een mannelijke woonkamer.

Dé bank voor een mannelijke woonkamer

Laten we beginnen bij de bank. Wanneer een man een bank omschrijft hoor je meestal de woorden groot en comfortabel. Denk hierbij aan strakke hoekbanken of leren banken met daarbij een metalen koffietafel en een statement lamp in ten minste één hoek van de kamer. De man houdt doorgaans van eenvoud, dat straalt namelijk kracht uit. Een bank in een mannelijke woonkamer heeft in elk geval geen lichte kleuren.

Een goed voorbeeld van wat ik bedoel vind je bij de banken van Woonenzo. Strakke hoeken, natuurlijke tinten en makkelijk schoon te houden materiaal.

Voeg leer toe

Wil je echt mannelijkheid uitstralen in het interieur? Kies dan voor leren items. Een comfortabele, leren hoekbank wordt een pronkstuk in je woonkamer wanneer je hem een speciale plek geeft. Kastknoppen vervang je voor stoere leren handgrepen en planken hang je op met leren dragers. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een stel lederen leunstoelen in je woonkamer, of misschien zelfs wel een echte Chesterfield bank. Het kost wat, maar dan heb je ook wat!

Hout doet het altijd goed in een mannelijk interieur

Hout werkt eigenlijk heel erg goed bij alle meubels, in alle kleuren en soorten. Van een houten boekenkast tot een houten wand achter het bed. Houten meubels geven in combinatie met donkere meubels een rauw, mannelijk effect. Kies voor onbewerkt hout voor een extra rauw effect. Zichtbare knoesten zijn een dikke pré.

Metaal is je beste vriend

Over het algemeen wordt metaal met mannelijkheid geassocieerd. Vooral de niet gepolijst versie, die zelfs een beetje ingedeukt is. Wat betreft metaal zijn er een tal van accessoires te bedenken, van een ruige koffiekan tot een metalen hanglamp om een mannelijke woonkamer sfeer te creëren. Overweeg eventueel ook meubels van metaal zoals een ouderwetse metalen locker als kapstok in de hal of als kledingkast.

Mannelijke kleuren en tonen

Zwart, wit, grijs en bruin of diepe tonen zijn toch wel de ultieme kleuren voor een mannelijke woonkamer. Hoewel ieder zijn eigen smaak heeft, helpt dit kleurenpalet je om een mannelijke sfeer te creëren. Houdt het bij maximaal drie verschillende kleuren om het geheel te houden. Qua patronen kun je het beste blijven bij effen designs, simpele geometrische vormen of strepen.

Kleine side-note om mee af te sluiten: als ik naar mezelf kijk als vrouw, ben ik volgens mij een mix tussen een mannelijk en vrouwelijk interieur. Ik hou wel van licht, maar kan ook genieten van donkere kleuren. Vooral in het interieur. In ons interieur zie je dan ook een mix tussen zwart, groen en wit terug gemixt met hout, metaal en leer. Meer handige tips voor een mannen interieur? Lees dan ook mijn blog over het inrichten van een mancave!

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥