Close
inloopdouche vs douchecabine

Inloopdouche vs. douchecabine: dit zijn de voor- en nadelen!

Ben jij bezig met het inrichten van je badkamer en kun je niet beslissen tussen een inloopdouche en een douchecabine? Dan ben je niet alleen. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen en het is lastig om te kiezen. In deze blog zetten we alle belangrijke punten op een rijtje zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw badkamer.

De inloopdouche

Laten we beginnen met de inloopdouche. Inloopdouches hebben als groot voordeel dat het een open en ruimtelijk gevoel geeft. Geen hinderlijke drempel of deur om je doorgang te belemmeren. Daarnaast is de inloopdouche vaak eenvoudiger schoon te maken dan een douchecabine. Ook is de inloopdouche gemakkelijker toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Echter, een groot nadeel is dat de badkamer vaak vochtiger wordt omdat het water niet afgeleid wordt naar één plek.

De douchecabine

De douchecabine heeft als groot voordeel dat het de badkamer drooghoudt. Het water blijft namelijk in de cabine en wordt direct afgevoerd. Je hoeft dus niet bang te zijn voor gladde vloeren en schimmel omdat de luchtvochtigheid laag blijft. Bovendien kun je in een douchecabine zorgen voor extra privacy. Een nadeel is dat de cabine vaak wat minder ruimtelijk aanvoelt. Ook kan het schoonmaken van de cabine wat lastiger zijn door de deuren en hoeken.

Inloopdouche vs douchecabine in de badkamer dit zijn de voor- en nadelen

Voordelen en nadelen

Als je voor een inloopdouche kiest, kun je de ruimte helemaal naar jouw smaak inrichten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor een minimalistische of juist een natuurlijke uitstraling te gaan. Een glazen schuifdeur kan zorgen voor een moderne look. Bij een douchecabine heb je vaak minder keuzevrijheid, omdat de cabine als één geheel komt. Je kiest dus minder makkelijk voor douchekranen die jij mooi vindt. Het voordeel hiervan is wel dat de cabine vaak compact en simpel is, waardoor het niet snel uit de toon valt in een moderne badkamer.

De prijs

Tot slot is het belangrijk om de prijs in ogenschouw te nemen. Over het algemeen is een douchecabine goedkoper dan een inloopdouche. Echter, het is wel belangrijk om de kwaliteit van beide opties mee te nemen in de overweging. Goedkoop kan soms duurkoop zijn.

Hopelijk heb je een beter beeld gekregen van de voor- en nadelen van een inloopdouche en een douchecabine. Welke optie je ook kiest, met een badkamer die helemaal naar jouw wens is, wordt douchen elke dag een feestje.

Lees ook:

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang