Close
innerlijke rust - yoga

Hoe vind jij jouw innerlijke rust?

Hoe kom jij in je drukke leven op adem? Hoe vind jij jouw innerlijke rust? Neem je wel eens een momentje om terug of vooruit te kijken of om überhaupt bij jezelf na te gaan hoe je je voelt? Doorgaans nemen we weinig tijd in ons drukke bestaan om ‘niets te doen’, we hebben allemaal zo veel te doen!

Toch kan het moment van stil staan of het stapje terug ons juist verder brengen. Wanneer je jezelf toe staat om te voelen en je gedachten voorbij te laten gaan, ontstaat er ruimte. Voor de één is vijf minuutjes per dag voldoende, een ander volgt drie keer per week een yoga sessie van een uur. Het is maar net wat bij jou en je leven past!Bewustwording van innerlijke rust


De eerste stap naar ruimte creëren en ontwikkelen is dat je je bewust wordt, op dat moment kun je er mee aan de slag. Door bijvoorbeeld gedurende de dag een paar keer goed op je ademhaling te letten kun je al vorderingen maken in je stress niveau. Een leuke manier om met je ademhaling en gedachten om te gaan is yoga.

Bij yoga werk je zowel aan je mind als aan je lichaam en er zijn talloze yogastijlen waardoor je altijd wel een stijl kunt vinden die bij jou past. Als je op zoek bent naar rust dan is Yin Yoga een goede stijl, in een sessie werk je toe naar een diepe ontspanning van je spieren en een rustig gevoel waarbij je ademhaling weer op een goed niveau komt. Als je juist liever aan je lichaam werkt en een sterke core wilt dan is een meer dynamische vorm zoals Power Yoga heel geschikt.Aan de slag met yoga


Nog geen ervaring met yoga? Dan is vandaag de dag om daar verandering in te brengen! Je kunt naar een yoga studio of sportschool om kennis te maken met yoga. Maar je kunt ook heel goed uit de voeten met YouTube of een app zoals Daily Yoga, Pocket Yoga of Yogifi.

De basis voor yoga is een yoga mat en eventuele hulpmiddelen zoals een meditatiekussen, yoga blok of yoga handdoek. Je zult namelijk merken dat je op een normale handdoek geen goede grip hebt en dat het niet goed blijft liggen waardoor je je oefeningen niet goed kunt uitvoeren. Een alternatief voor een handdoek zijn yoga sokken. Door de siliconen nopjes onder de sokken heb je extra veel grip en glijd je nooit uit op bijvoorbeeld een geleende mat. Met de juiste yoga spullen ben je klaar om aan de slag te gaan, waar en wanneer jij wilt!

Heerlijk je ochtend fris en fruitig beginnen? Bekijk dan deze video.Begin met de ademhaling


Als je maar weinig tijd hebt of kunt vrijmaken dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om rustiger aan te beginnen en nog even te wachten met yoga. Probeer dan 5 tot 15 minuten per dag vrij te maken om rustig te ademen. Door je neus in en door je mond uit. Je gedachten op een rij te zetten. Ga zoveel mogelijk verschillende lichaamsdelen af in gedachten en probeer ze goed te ontspannen.

Iedere keer dat je wordt afgeleid ga je weer terug naar je lichaam of je ademhaling. Het helpt om dat stukje ontspanning te vinden wat iedereen nodig heeft! Zonder er teveel gewicht aan te hangen, ben je aan het mediteren. Of je nu ervaren bent met yoga of niet, mediteren is voor iedereen heel fijn en werkt werkelijk bevrijdend.

Op zoek naar innerlijke rust is voor iedereen anders, onze behoeften en wensen verschillen nu eenmaal enorm van elkaar. Probeer naar jezelf te luisteren en veroordeel je gedachten vooral niet, laat ze voorbij komen. Wat ervaar jij als je de tijd neemt om te luisteren naar je lichaam en je diepere zelf?

innerlijke rust

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang