Close

Style je slaapkamer voor de ultieme Instagram foto!

Het lijkt wel of iedereen een echte Instagram kamer heeft voor al die mooie foto’s. Maar zo moeilijk is dat niet. Met de tips die je hieronder vind heb ook jij heel snel een Instagram kamer voor de ultieme foto!

Kon je vroeger nog gewoon leuke foto’s plaatsen op Instagram, als je een grotere following wilt dan komen er toch wat regels bij. Tenzij je heel beroemd bent of gewoon echt leuk. Maar voor de rest van het pleps is het dus hard werken om op te vallen.

Grappig genoeg houd dat juist in dat je moet blenden en aanpassen. Vaak staat het “leuk en spontaan” om in de slaapkamer foto’s te maken. Het voordeel hiervan is dat je kamer altijd netjes is. Scheelt weer. Met de volgende tips ben je weer een stapje verder voor de ultieme Instagram feed. Knal er een filter overheen waardoor de kleuren onherkenbaar worden en je hebt een hit. Nee, grapje, al hoewel? Maar met deze tips heb je zeker weten een goed begin.

Het bed in je slaapkamer is heel belangrijk

Een essentieel onderdeel van je slaapkamer is uiteraard je bed. Je kunt deze moeilijk op de foto zetten alsof er een kudde schapen in heeft lopen woelen. Je kiest dus voor mooi dekbedovertrekken met kleurtinten die niet te fel zijn, zoals pastelkleuren bijvoorbeeld. Goede voorbeelden vond ik bij de Bijenkorf zoals de Vandyck dekbedovertrekken die lichtgrijze hoezen hebben. Maar ook een Essenza dekbedovertrek of een Auping dekbedovertrek geven net die extra luxe aan de foto. Ze zijn wel iets duurder, maar zien er vaak gewoon net even wat mooier uit.

Hoe style je de muren?

Een felrode of knalgele muur in je kamer doet misschien vrolijk of verfrissend aan, maar voor een Instagram foto is het niet verstandig. De felle kleur trekt alle aandacht weg van al dat andere mooie in je slaapkamer. Kies daarom voor lichte muren of een muur met een zachte tint, dat past mooier bij je bed. En staat vaak mooier op de foto. Natuurlijk ligt dit wel een beetje aan het soort feed dat je hebt. Als jouw main kleur zwart is of donker, ja dan zou ik dus voor donkere kleuren kiezen. Lichte tinten zijn over het algemeen het meest veilig. Ook als je niet echt een thema hebt op je feed, dan trek je zo toch een beetje een geheel.

Instawaardige gordijnen

De gordijnen beslaan een groot oppervlakte van je slaapkamer dus geldt hier eigenlijk dezelfde regel als bij de muren ; maak ze niet te fel of te druk. Als je van je slaapkamer een mooi geheel wilt maken dan moet alles in harmonie zijn, zoals het gefluit van de vogeltjes als je de gordijnen open doet, op een mooie lentedag.

Denk aan de accessoires in de Instagram kamer

En last but not least ; de accessoires. Maak je Instagram kamer helemaal af door de juiste fotolijstjes, bloempotten en andere accessoires aan je kamer toe te voegen. Je zult zien hoeveel toegevoegde waarde dat geeft aan jouw, met smaak ingerichte, slaapkamer. Maar let er wel op dat je niet helemaal los gaat en je kamer bijna letterlijk begraaft onder de snuisterijen en hebbedingetjes, want dan krijg je onder je foto tips van mensen die je willen helpen met schoonmaken en opruimen, en dat is niet de bedoeling. Less is more. Vooral als je ook leuke flatlays wilt maken, of een bepaald product uit wilt lichten, dan moet een kamer niet te druk zijn.

Klaar voor de shoot?

Als het goed is heb je nu de perfecte Instagram kamer samengesteld ! Dit is de perfecte basis voor al die shoots van boven af, flatlays en selfies. Een extra tip is dat je natuurlijk de gordijnen open zet voor flink wat daglicht. Is het heel donker buiten, doe dan alle lichten aan, en zet je camera op een wat hogere iso, zo laat je meer licht binnen. Je loopt wel kans op meer ruis in de foto, dus hou het zo laag als je kan. Als je ook de diafragma laag houd voor bijvoorbeeld een flatlay of een selfie dan is de achtergrond wat waziger, dit is vaak een mooi effect. Tussen f8 en f11 heb je over het algemeen een goed diepte effect. De foto is dan wel een stuk donkerder, dus dit is makkelijker bij ideaal licht. Met de sluitertijd kun je ook nog spelen. Hoe lager hoe lichter, maar hoger krijg je weer andere effecten. Het is dus een kwestie van spelen. Fotografeer je met je telefoon, dan kun je in de instellingen de foto lichter zetten en zo een lichtere foto maken. Vooral handig bij slecht licht. En laten we wel wezen, meestal gaat er nog een filter over heen waardoor je minder ziet als hij wat minder scherp is of wat ruis heeft.

Lees ook eens de tips voor de Instagram tienerkamer of  10 Tips om de allerbeste fotos te maken met je smartphone! voor nog meer inspiratie.

Hoe style jij jouw kamer? Of ben je daar niet zo mee bezig voor Instagram? Ik hoor het graag in de reacties!

Judith xo

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang