Close
investeren in aandelen

Ondernemen | Beginnen met investeren in aandelen; dit moet je weten

Er is een bekend gezegde: live smart not hard. Door slimme beslissingen te nemen in het leven wordt je leven ook een stuk makkelijker. Je kunt de vruchten hiervan niet alleen nu plukken, maar ook in je verdere levensjaren. Wat als beleggen hierbij een slimme keus is?

Slim beleggen

Je weet intussen al dat er veel verschillende aandeelbeurzen op de markt zijn. Het is daarom ook belangrijk om kennis daarover te hebben alvorens je overgaat tot beleggen. Een van de belangrijkste aandelenbeurzen in Nederland is de AEX. Het is gebouwd op de NYSE, welke staat voor New York Stock Exchange. NYSE is de grootste aandelenbeurs in de wereld. Deze aandelenbeurs weet zich ook te onderscheiden van de overige aandelenbeurzen zoals NASDAQ, AEX en de Dow Jones. We zullen u verder toelichten welke de relevante informaties zijn voor het beleggen in aandelen.

Vergelijken

Een van de belangrijke zaken die je gedaan moet krijgen is het vergelijken van de brokers en de beleggingsfondsen. Zoals er eerder is gezegd is NYSE de grootste exchange van de wereld. Er zijn veel mensen die hier beleggen. Elk broker hanteert haar eigen tarief en levert ook haar eigen diensten. Het is daarom ook belangrijk dat je zelf op onderzoek uitgaat, zodat je de broker vindt die bij je past.

Hoeveel zal ik beleggen?

Het volgende waar u rekening mee moet houden is het hoeveelheid bedrag dat u wilt beleggen. Doordat de wereld bekender raakt met technologie kunnen er nu ook online beleggingen plaatsvinden. Hierdoor kunnen mensen ook een minimaal bedrag van 50 euro beleggen. Er bestaat geen koers NYSE index net zoals bij de andere beurzen. U kunt dus individuele beleggingen doen via een bank of een broker. Een broker is een tussenpersoon voor het handelen in aandelen of andere activa. Het wordt ook wel een exchange genoemd. Het is raadzaam te beleggen met geld dat u niet nodig heeft op dat moment en u bereid bent te verliezen, omdat beleggen gepaard gaat met risico’s.

Open een rekening

Weet u al welk broker bij u past? Dan is het volgende dat u doet een rekening aanmaken. Dit is belangrijk, omdat u via deze broker zult handelen. U dient enkele additionele vragen te beantwoorden en zich legitimeren. Wanneer u dit gedaan heeft kunt u aan de slag. Het openen van een rekening geschiedt online bij de broker waar u voor gekozen hebt.

Rente op rente

U heeft nu een rekening aangemaakt en beschikt over voldoende kennis over het beleggen. De Aex index aandelen is een van de aandelenbeurs waarin u zeker wilt beleggen. Het is een goed startpunt voor Nederlandse beleggers. Als u hier belegt kunt u uw belegging optimaal spreiden waardoor het risico wordt verminderd. Sommige investeerders beleggen op lange termijn, waardoor de winst groter wordt. Doordat er elk jaar rente wordt berekend over het bedrag van het jaar daarvoor wordt het bedrag van dit jaar 2 keer zoveel als het jaar daarvoor. We spreken dan van rente-op-rente.

lees ook:

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang