Investeren: simpel uitgelegd

Je hoort vaak dat geld steeds minder waard wordt door inflatie, dat is ook waar. Wanneer je op zoek gaat naar een manier om ervoor te zorgen dat je geld niet aan waarde verliest en eventueel meer waard wordt, kom je al snel terecht bij investeren. Er zijn tegenwoordig heel veel zaken waarin je kunt investeren, denk bijvoorbeeld aan: crypto, goud, aandelen, en crypto mining. Maar hoe werkt dit eigenlijk allemaal? We leggen het je hieronder uit!

Investeren in crypto

Crypto of cryptocurrencies is de verzamelnaam voor duizenden online valuta’s, de bekendste daarvan is waarschijnlijk Bitcoin. De laatste jaren hebben veel mensen crypto gekocht en gebruikt, maar waarom zou je dat doen? Wel, cryptocurrencies maken het mogelijk om snel en zonder tussenkomst van derde partijen, zoals banken, transacties naar de andere kant van de wereld te sturen. Ook staan crypto’s er voor bekend om in een korte periode zeer snel te stijgen. Zo steeg Bitcoin in 3 jaar tijd maar liefst met 2000%. Helaas staan crypto’s ook bekend voor hun snel dalende waarden, investeren in crypto is dus niet zonder risico’s.

Investeren- crypto

Investeren in goud

Goud is één van de oudste betaalinstrumenten, tegenwoordig gebeuren aankopen echter zelden nog met goud. Goud is nu eerder een investering. Voornamelijk bezorgde investeerders die slechte economische tijden verwachten, beleggen in goud. In het verleden steeg de waarde van goud immers in tijden waarin er een hoge inflatie is. Nu er een hoge inflatie is en er niet verwacht wordt dat deze zal verminderen, is goud dus heel populair bij beleggers.

Tip: Bitmymoney is een handige en makkelijke app voor beginners! Behalve geld inleggen en opnemen hoef je geen technische kennis te hebben. 

Beleggen in aandelen

Een aandeel is eigenlijk een klein stukje van een bedrijf. Wanneer je aandelen koopt van bijvoorbeeld Tesla, ben je dus eigenaar van een klein stukje van Tesla. Meestal verdienen beleggers in aandelen geld doordat het bedrijf het goed doet, en daardoor de waarde van de aandelen ervan stijgen. Maar ook dividenden kunnen de belegger geld opbrengen. Sommige bedrijven delen namelijk dividenden uit aan hun aandeelhouders, dit is een klein deel van de winst die het bedrijf gemaakt heeft. Je kunt dividenden dus eigenlijk zien als een soort zakgeld.

Investeren - ondernemen

Crypto Mining

Daarstraks bespraken we crypto’s al, om transacties te kunnen uitvoeren met deze online valuta’s zijn er verschillende computers nodig. Deze computers lossen complexe wiskundige puzzels op. Maar hoe kun je dan geld verdienen aan Crypto Mining? Dat kan door je apparaten te laten minen, hiervoor wordt je namelijk beloond met een beetje crypto. Deze apparaten zijn vaak gespecialiseerde computers, maar tegenwoordig kun je ook al met je mobiele telefoon minen.


Lees meer over ondernemen:Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like