Close

Het is winter, dus wij gaan buiten spelen!

Eigenlijk maakt het seizoen hier niet uit: winter, herfst, zomer of lente. Het is altijd een goed idee om lekker buiten te spelen. Bij deze wat leuke en handige tips om ook als het koud is, lekker naar buiten te gaan.

Buiten Spelen

Bijna niets is leuker dan lekker buitenspelen, terwijl niets makkelijker is dan thuis warm op de bank met een filmpje en warme chocolademelk te gaan zitten. Het is ook even een stap die je neemt als het buiten zo koud is of hard regent, om dan toch maar naar buiten te gaan.

Maar zoals je ook weet bouw je dan de weerstand op, al zijn de kinderen (en jij) maar een uurtje buiten om even te rennen of in de plassen te stampen. De kinderen hebben de grootste lol, en ook jij hebt zo weer wat beweging te pakken.bepanthen

Tips bij buiten spelen als het koud is

  1. Kleed de kinderen naar het weer. Als het regent is een regenjas en dikke trui slimmer dan de warme wollen jas die niet waterdicht is. Kleed ze ook niet te warm, als ze druk zijn hebben ze het sneller warm.
  2. Ga lekker de bossen in, of naar het park. De frisse lucht doet iedereen goed. In de bossen kun je kastanjes zoeken om iets leuks van te knutselen. Wij zoeken vaak mooie bladeren uit, die laat je thuis drogen, en kun je beschilderen of op een groot blad plakken als herfst kunstwerkje. Zo heb je er thuis ook weer wat aan.
  3. Het is heel handig om een tube Bepanthen beschermende zalf bij de hand te hebben. Het legt een laagje over je huid die beschermt, maar de huid niet afsluit. Het herstelt het natuurlijk herstelproces van de huid. Dat is dus extra fijn met dit gure weer. Denk aan de schare wangetjes, neusjes en handjes die dat wel kunnen gebruiken. Maar ook bijvoorbeeld voor ruwe rode knietjes doordat kinderen altijd liefst op hun knieën spelen…
  4. Doe lekker mee!!Ik vind speeltuinen persoonlijk vreselijk, maar in het bos of aan het strand ga ik rustig mee taartjes bakken, blaadjes zoeken, en ook verstoppertje of tikkertje zijn erg leuk om te doen in het bos. Ook sneeuwengelen maken in de sneeuw is bijvoorbeeld leuk om te doen.
  5. Hoe raar het ook klinkt, het schijnt erg gezond te zijn om met je blote voeten door de sneeuw te lopen. Net als dat veel volwassenen wel eens in ijstanks gaan zitten. Ik zou het zelf met heel kleine kinderen waarschijnlijk niet doen, maar vooral met wat grotere kinderen kun je volgens mij de grootste lol hebben. Hou het bij max een een paar minuutjes, je wilt geen onderkoeld kind. bepanthen

Tip 1! Het allerleukste buitenspeelgoed voor kinderen van alle leeftijden
Tip 2! Tips bij buitenspelen in de regen

Als je een kind vraagt wat hij het leukste vindt van de feestdagen, dan zijn dat meestal eerst de cadeaus, maar als je even doorvraagt dan hebben ze het over de leuke tijd samen, spelletjes doen en de aandacht. Hoe ontzettend druk wij het allemaal ook hebben, een uurtje is nog wel ergens vandaan te halen.

En de kinderen worden door meer aandacht en buiten spelen ook minder zeurderig, eten en slapen beter, en zijn over het algemeen vrolijker en socialer (heb ik niet verzonnen, maar komt uit allerlei onderzoeken). Om gezond te blijven als volwassene is een half uur beweging per dag nodig. De ideale combinatie!

Veel plezier!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Bepanthen.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Het is winter, dus wij gaan buiten spelen!

  1. Ik vind buitenspelen ook altijd erg goed. Het is gezond om even een frisse neus te halen. Maar een goede huidbescherming is inderdaad wel verstandig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang