Close
de lidl goedkoper dan Aldi-boodschappen op een budget

Is Lidl goedkoper dan AH, Jumbo of de Aldi?

Is de Lidl goedkoper dan AH, Jumbo, of Aldi, is de grote vraag die hier op de blog steeds voorbij komt. Ik ben dus alle websites opgegaan, en langs de Lidl gelopen voor de juiste prijzen. Alleen zo kon ik je natuurlijk het echte antwoord geven wat de goedkoopste supermarkt is. Natuurlijk wijzigen de prijzen bijna dagelijks, maar ik heb mijn best gedaan om de prijzen zo goed mogelijk te onderzoeken.

De goedkoopste supermarkt van Nederland

In een land waar prijsbewust winkelen steeds belangrijker wordt, staan Nederlandse consumenten voor de uitdaging om de goedkoopste supermarkt te vinden. Met verschillende opties om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke supermarkt de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt. In dit artikel zullen we de Lidl, Aldi, Albert Heijn, en Jumbo onder de loep nemen en kijken welke supermarkt het meest geschikt is voor de budget bewuste shopper. Is de Lidl goedkoper dan AH? Of is er een verrassende winnaar?

Het gewenste boodschappenlijstje

In samenwerking met de lezers hebben we een boodschappenlijstje gemaakt met zeg maar de meest gekochte items. Dit zijn de 10 meest gekochte producten volgens ons samen:

 1. Melk
 2. Bananen
 3. Pindakaas
 4. Kaas
 5. Boter
 6. 1 heel volkoren
 7. Zonnebloemolie
 8. Bloem
 9. Gehakt
 10. Eieren

Nu heb ik behalve bij de Lidl alles online uitgezocht. Anders zou dit een heel duur project worden. De supermarkten die ik heb vergeleken zijn de Lidl, AH, Aldi en de Jumbo. Uiteraard zijn er lokale verschillen tussen de supermarkten en zijn de aanbiedingen van het moment even niet meegenomen. Ik heb van alle producten hetzelfde item en hoeveelheid genomen. Is de Lidl goedkoper dan AH? Of is er toch een goedkopere supermarkt?

is Lidl goedkoper dan AH, Aldi of Jumbo?

Is de Lidl goedkoper dan de AH, Aldi, of Jumbo?

Hieronder vindt je de prijzen van alle boodschappen die ik heb gedaan om uit te zoeken of de Lidl goedkoper dan de andere supermarkten is.

Lidl

 1. Melk 1,09
 2. Bananen 1,29
 3. Pindakaas 2,29
 4. Kaas 2,39
 5. Boter 2,49
 6. 1 heel volkoren 1,89
 7. Zonnebloemolie 2,99
 8. Bloem 0,89
 9. Gehakt 4,89
 10. Eieren 3,19
  Totaal: 23,40

Albert Heijn

 1. Melk 1,09
 2. Bananen 1,39
 3. Pindakaas 2,29
 4. Kaas 3,09
 5. Boter 2,49
 6. 1 heel volkoren 1,45
 7. Zonnebloemolie 3,79
 8. Bloem 0,49
 9. Gehakt 4,89
 10. Eieren 3,59
  Totaal: 24,56

Shop hier online bij de AH

Jumbo

 1. Melk 1,09
 2. Bananen 1,49
 3. Pindakaas 2,29
 4. Kaas 3,09
 5. Boter 2,39
 6. 1 heel volkoren 1,49
 7. Zonnebloemolie 2,99
 8. Bloem 0,79
 9. Gehakt 4,89
 10. Eieren 2,39
  Totaal: 22,90

Aldi

 1. Melk 1,09
 2. Bananen 1,49
 3. Pindakaas 2,29
 4. Kaas 2,87
 5. Boter 2,49
 6. 1 heel volkoren 1,09
 7. Zonnebloemolie 3,99
 8. Bloem 0,65
 9. Gehakt 4,89
 10. Eieren 2,39
  Totaal: 23,24

Jumbo de goedkoopste supermarkt

En? Is de Lidl goedkoper dan de andere supermarkten? Nee! Onder de streep kom je dus bij de Jumbo het goedkoopste uit voor je boodschappen. Wat ik wel heb gezien is natuurlijk dat er heel vaak aanbiedingen zijn en het loont echt om die in de gaten te houden.

Waar de meeste supermarkten stapelkortingen hebben, is de Dirk van de Broek de enige die ook individuele kortingen heeft, We zijn namelijk niet allemaal een gezin van 6. Wat moet je met 4 pakken yoghurt in je eentje ja toch? Ook verschilt het nogal eens per supermarkt bij andere producten als flesjes water, energy drink, of noodles. Voor de puber ouders: bij de Toko zijn de noodles het lekkerst en hebben zij echt grootverpakkingen die een heel stuk schelen met de reguliere supermarkt.

Goedkope supermarkt 2023

Natuurlijk met de inflatie en de doorlopende prijsaanpassingen moet je echt gewoon goed op de prijzen letten. 2 Supermarkten die je dit jaar goed in de gaten moet houden, zeker als je alleen of met zijn tweetjes bent zijn de Picnic en de Dirk.

Dirk

Dirk staat bekend als een voordelige supermarkt met een breed assortiment. Het biedt zowel huismerken als bekende A-merken tegen concurrerende prijzen. Dirk heeft regelmatig aanbiedingen en kortingen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor koopjesjagers. Hoewel de prijzen bij Dirk over het algemeen laag zijn, kan het assortiment per filiaal verschillen.

Picnic

Picnic is een relatieve nieuwkomer in de supermarktwereld en onderscheidt zich door zijn online-only model. Als app-based supermarkt biedt Picnic een breed scala aan producten tegen concurrerende prijzen. Hoewel er bezorgkosten in rekening worden gebracht, kan Picnic een goede keuze zijn voor mensen die graag letten op de verse aanbiedingen.

Extra boodschappen tip!

Wasmiddel, wasverzachter en afwasmiddel zijn ook van die zaken die regelmatig nodig hebt. Bij de Kruidvat of het huismerk Gwoon van de Hoogvliet en Boni ben je goed uit voor WC papier qua prijs. De wasverzachter en wasmiddel zijn bij de Lidl goedkoper dan de merknamen, maar behalve de Marseille wasmiddel ben ik persoonlijk geen fan van hun wasverzachter.

Bij de Zeeman kun je nu ook echt ik denk het goedkoopste wasmiddel en wasverzachter halen. De wasmiddel doet zijn werk maar de geur tja, niet heel bijzonder. De lavendel wasverzachter is daarentegen echt lekker fris! Bij de Kruidvat vindt je regelmatig fikse kortingen op wasmiddel en wasverzachter, en ook de Action verkoopt vaak merknamen voor een betere prijs.

Afwasmiddel is overal wel te krijgen onder 1€, maar wil je echt voor Dreft gaan dan heeft de Blokker die heel vaak van 0,99 staan per fles, en die heb ik nog nergens anders goedkoper gezien.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips in dit artikel of de Lidl goedkoper is dan de andere budget supermarkten.

Ook fijn om te lezen zijn de volgende tips:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang