Is een goede sportbh echt zo belangrijk?

Er zijn nog steeds veel vrouwen die voor het sporten een gewone bh aan doen, zonder nog eens te denken aan een sportbh. Misschien vind jij een sportbh zelfs overbodig. Toch is het ontzettend belangrijk dat je een sportbh draagt wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen, fitness of yoga doet.

Waarom is een sportbh zo belangrijk?

Wanneer je naar de sportschool gaat voor je fitness, wil je natuurlijk wel dat je comfortabel kunt sporten en een sportbh helpt je hier al ver in mee. Tijdens het sporten wil je namelijk vrij kunnen bewegen, zonder dat je borsten je de hele tijd in de weg zitten en hier is een sportbh dus al handig voor. Deze zorgt er namelijk voor dat alles goed op zijn plek blijft zitten.

Ook bij het hardlopen bijvoorbeeld wil je natuurlijk niet dat ze op en neer stuiteren of veel bewegen dus doe hier ook zeker een sportbh aan. Een andere belangrijke factor van het dragen van een sportbh is dat het je borsten beschermt.

Borsten bestaan namelijk uit weefsel, niet uit spieren, waardoor deze kunnen ‘uitrekken’ of gaan hangen als je hier veel mee gaat stuiteren. Aangezien de borsten geen spieren hebben, veren ze ook niet terug en zal je huid uitrekken en krijg je hangende borsten.

Sporten zonder sportbh is dus veel minder comfortabel en zorgt er daarbij ook nog eens voor dat je borsten zouden kunnen gaan hangen. Dit kan je allemaal voorkomen met een goede sportbh.

Sportbh

 

De juiste sportbh voor het hardlopen

Tijdens het hardlopen is het vooral ook erg belangrijk voor jezelf dat alles op de juiste plek blijft zitten. Je wilt namelijk niet dat ze veel gaan stuiteren en dit zou zelfs ook pijn kunnen doen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste sportbh uitkiest voor het hardlopen.

Hierbij kan je meestal het beste kiezen voor een sportbh met extra ondersteuning. Deze zal je borsten zo stevig mogelijk tegen je lichaam aanhouden bij het hardlopen. Op deze manier kan je rustig gaan rennen en lekker bewegen, zonder ongemak en zonder je zorgen te maken over hangende borsten!

Deze sportbh voor fitness

Veel mensen doen aan fitness thuis of in de sportschool. Sommigen doen het zelfs lekker buiten! Het maakt echter niet uit waar je het doet, het is hoe dan ook belangrijk dat je de juiste sportbh aan hebt tijdens fitness.

Bij fitness doe je veel verschillende soorten oefeningen met ook veel verschillende soorten apparaten. Hierbij kunnen je borsten dus ook veel in beweging komen, waardoor je het weefsel zou kunnen beschadigen. Kies hier dus ook het beste voor een sportbh met veel ondersteuning. Niet alleen zit dit fijner, maar alles blijft ook goed op zijn plek zitten.

Het beste zou een sportbh zijn met ook nog zijwaartse steun, zodat je optimaal kunt trainen voor je summer body!

Een zachte sportbh voor yoga

Bij yoga gaat een deel van de oefeningen ook om je ademhaling. Hierbij is het dus belangrijk dat je een sportbh draagt die je wel steun geeft, maar waarbij je ook goed kunt ademhalen.

De bh moet dus niet te strak zitten bij je yoga sessie. Je kan hier het beste kiezen voor een sportbh van een zachte stof. Deze zorgen dat alles voldoende op zijn plek blijft zitten tijdens de yoga, maar zorgen er ook voor dat je vrij kunt ademhalen. Deze sportbh’s zijn meestal ook nog eens heel leuk, waardoor je er altijd leuk uit zal zijn voor je yoga les!Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like