Close

Is jouw onderneming groeiende? 3 oplossingen voor je financiële zorgen

Sommige zelfstandig ondernemers hopen dat hun bedrijf alsmaar groter en groter wordt. Dit levert je namelijk alleen maar meer inkomsten op. Toch is een groeiend bedrijf niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Je kunt namelijk ook te maken krijgen met financiële zorgen. Het is namelijk belangrijk om te blijven investeren als je jouw bedrijf verder wilt laten groeien. Helaas is dit lang niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er oplossingen voor dergelijke financiële zorgen. In deze tekst zetten wij er 3 op een rijtje, zodat je jouw bedrijf toch verder kunt laten groeien.

1. Vraag een werkkapitaalfinanciering aan

Op de facturen die je naar klanten stuurt, vermeld je waarschijnlijk een betalingstermijn. Helaas komt het vaak genoeg voor dat het bedrag niet voor de datum op de factuur betaald wordt. Als dit bij meerdere klanten gebeurt, heb je mogelijk onvoldoende geld in kas om te kunnen investeren in jouw bedrijf. Een werkkapitaalfinanciering kan je helpen om af te rekenen met dergelijke financiële zorgen. Deze zakelijke financiering stelt je namelijk in staat om bijvoorbeeld voorraden in te kopen en  leveranciers te betalen. Kortom: je kunt aan jouw financiële verplichtingen voldoen als je te weinig geld in kas hebt.

Een werkkapitaalfinanciering is overigens een andere naam voor zakelijk krediet. Wanneer je voor deze financieringsvorm kiest, opent een geldverstrekker een speciale rekening voor je. Het bedrag dat zij hierop storten kun je bijvoorbeeld gebruiken om de dagelijkse uitgaven voor je bedrijf mee te betalen. Zakelijk krediet is vergelijkbaar met een rekening courant krediet waarbij je rood mag staan, maar dan zonder koppeling met je bankrekening. Het grote voordeel van deze financieringsvorm is dat je alleen rente betaalt over het geld dat je opneemt.

2. Sluit een zakelijke lening af

Een werkkapitaalfinanciering is vooral geschikt voor ondernemers die op de korte termijn geld nodig hebben. Wil je een nieuwe machine kopen, investeren in uitbreiding van jouw bedrijfspand of een andere langlopende investering in jouw bedrijf doen? Dan kan dit je ook financiële zorgen opleveren. Voor zo’n investering heb je doorgaans namelijk een behoorlijke zak geld nodig. In dat geval biedt een zakelijke lening uitkomst. Dankzij deze lening is het toch mogelijk om te investeren in groei, ook al beschik je zelf niet over de financiële middelen. Je lost zo’n lening af door maandelijks een deel ervan terug te betalen. Als je dit iedere maand keurig doet, heb je aan het einde van de looptijd de volledige lening afgelost.

3. Kies voor een bedrijfshypotheek

Als jouw bedrijf de laatste jaren gegroeid is, heb je in het huidige pand het plafond mogelijk bereikt. Om verder te kunnen groeien, heb je een groter pand nodig. Je kunt eerst kijken of uitbreiding tot de mogelijkheden behoort, maar dat is lang niet altijd het geval. Wanneer dit niet mogelijk is, zit er niets anders op dan verhuizen naar een ander pand. Omdat een bedrijfspand niet goedkoop is, kan dit je financiële zorgen opleveren. Gelukkig kan een bedrijfshypotheek je helpen om de aankoop van zo’n pand te financieren. Je kunt overigens ook een zakelijke lening gebruiken om een bedrijfspand te kopen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang