Het is OK lieve mama!!

Wij vrouwen voelen ons heel vaak schuldig,  vooral wat de kinderen betreft. We willen graag werken, en tegelijkertijd altijd bij de kinderen zijn. Je wilt ze alles geven, maar ook iets voor jezelf. Soms ben je zo aan het goochelen dat je het liefst onder de dekens kruipt totdat ze groot zijn.

Schuldgevoel

Ik heb het. Jij hebt het. Je buurvrouw met 3 kinderen, een Benz onder haar kont en altijd alles onder controle heeft het. Je andere buurvrouw met maar 1 kind en er uitziet of ze al met 1 been in het gekkenhuis staat heeft het. De moeder die wasbare luiers gebruikt, zelf organisch en biologische potjes maakt en doet aan co-slapen, heeft het. Maar ook de weggooiende luier, chips voor lunch en blijf maar huilen moeder heeft het. . Schuldgevoel.

Weet je waarom? Het ouderschap is zwaar, heel zwaar. Het is het zwaarste wat ik ooit heb gedaan. En soms heb je gewoon wat hulp nodig. Het maakt dan niet uit of je een doos chocola weg werkt, een vriendin belt of een potje jankt onder de douche. Soms heb je gewoon even hulp nodig. En dat is oké.

Het is oké…

Het is oké om een een keer een diepvriesmaaltijd of take away te geven.
Het is oké om je kind even te laten jengelen terwijl je een bak koffie klaar maakt.
Het is oké om sjagrijnig te antwoorden als ze dezelfde vraag stellen voor 304648 keer.
Het is oké om teleurgesteld te zijn als de oppas afbelt en je net zin had in datenight, die had je echt nu nodig.
Het is oké om je af te vragen hoe je leven er zonder kinderen uit zou zien. Of om naar reizen te kijken die met kinderen bijna niet te doen zijn.
Het is oké om een beetje jaloers te zijn op de werkende moeders, en het is oké om een beetje jaloers te zijn op
de huismoeder.
Het is oké om het leuk te vinden om te werken en het is oké als je gelukkig thuis blijft.
Het is oké om een keer niet te stofzuigen, of de was vouwen een week uit te stellen.
Het is oké om je kind naar de opvang te brengen en een keer helemaal niks te doen, of te gaan shoppen.
Het is oké om hysterisch boos te worden als je barst van de koppijn en je kind kijkt hoe hard zij kan gillen en naar doorgaat terwijl je al 10x hebt gevraagd of ze zachter kunnen doen.
Het is oké om je kinderen niet altijd leuk te vinden omdat het op dat moment jengelende verwende krengen zijn.
Het is oké om te huilen onder de douche omdat dit niet is wat je verwacht had.
Het is oké om je kinderen soms om te kopen met snoep of speelgoed als ze maar lief zijn in de winkel of tijdens dat belangrijke telefoon gesprek.
Het is oké om te zeggen dat de speeltuin/kinderboerderij/speelgoedwinkel dicht is omdat je gewoon naar huis wilt.
Het is oké om baby tv aan te zetten zodat je even 10 minuten naar de muur kan staren.
Het is oké om ketchup bij patat als volledige maaltijd te zien.

Het is gewoon oké om niet alles altijd perfect te doen. We zijn moeders, geen magische wezens die alles altijd perfect doen en geen gevoel hebben. Je houd van je kinderen, je zorgt voor ze, je voed ze op tot hopelijk geweldige mensen.

Dus het is oké ❤


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

3 thoughts on “Het is OK lieve mama!!

  1. Prachtig geschreven. Het is inderdaad oké. Al vind ik het ook wel eens lastig om het zo te zien. Het gras lijkt bij de buren toch vaker groener.. En ja ik wil graag een supermoeder zijn en het beste voor mijn kind. Al besef ik nu des te meer dat als ik gelukkig ben het mij een leukere moeder voor haar maakt.

    Het is vaak de druk die wij elkaar opleggen. Gek eigenlijk terwijl we uiteindelijk allemaal hetzelfde willen. Een Gelukkige moeder zijn met een gelukkig kind of kinderen.

Comments are closed.