Is de relatie na het krijgen van kinderen nog gezellig?

Het krijgen van kinderen gaat gepaard met veel veranderingen. Je zult merken dat er ook veranderingen plaatsvinden in de relatie met je partner. Kinderen vragen veel tijd en energie van je als ouder. Dit heeft uiteindelijk weer invloed op de relatie met je partner.  

Als mijn zoontje na een drukke dag weer heerlijk schoon in bed ligt, wil ik maar één ding: neerploffen op de bank met een grote kop thee! Het liefst even helemaal alleen! Wil jij je relatie na het krijgen van kinderen weer een boost geven?

Aandacht voor elkaar


Verlies elkaar ook na het krijgen van kinderen niet uit het oog. Probeer oprecht interesse in elkaar te hebben. Vroeg jij eerder altijd hoe de werkdag van je partner was? Blijf dit dan ook altijd doen. Deze contactmomenten blijven belangrijk. Natuurlijk is dit in de praktijk niet altijd even makkelijk. Na werktijd probeer jij je waarschijnlijk te haasten naar de kinderopvang of school om de kinderen op te halen en daarna moet je snel naar huis om zo snel mogelijk een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het is niet makkelijk, maar probeer ook tijdens deze drukke momenten aandacht te hebben voor elkaar.

Avondje samen


Plan een avondje per twee weken in om samen met je partner alleen te zijn. Een avondje met enkel de volle aandacht voor elkaar. De kinderen kun je achterlaten bij een oppas of extra vroeg naar bed brengen. Ga een avondje uit of maak het thuis gezellig. Trek je leukste jurkje aan en ga naar de film of kook samen iets lekkers. Je zult merken dat je kinderen het prima een avondje redden zonder jullie.

Met mopperen schiet je niks op


Natuurlijk is er altijd wel iets om over te mopperen. Je man moet opeens overwerken terwijl jij een avondje sporten had gepland of je hebt het gevoel dat je alles alleen moet doen. Met mopperen schiet je echter niks op en de sfeer wordt er ook zeker niet beter van. Spreek met jezelf af dat je zo min mogelijk klaagt. Wil je echt iets bespreken met je partner? Doe dit dan op een rustig moment als de kinderen in bed liggen. Dan hebben jullie ook echt even de tijd om met elkaar te praten.

Voel jij af en toe ook dat je relatie onder druk staat na het krijgen van kinderen?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Judith

  Je tweede partner?

 2. Sheila

  Ik herken niet dat mijn huwelijk een dip heeft sinds we ouders zijn geworden, ook a is de jongste pas 7 maanden. We gaan nog geregeld met z’n tweetjes een avondje uit eten of naar de film. Of we gaan een dagje er op uit. Dat doen we ook graag met kinderen, maar we maken zeker tijd vrij voor elkaar. Het scheelt ook dat we elkaar eigen tijd gunnen. We hebben beiden genoeg ME-time. Dan spreek ik af met mijn vrienden of mijn 2e partner. Mijn man gaat graag sporten of bezoekt vrienden. Als we in ieder geval met z’n tweetjes uit eten gaan, dan zorgen we ervoor dat we een romantisch restaurant vinden.

 3. Sabine

  Ja, ik denk dat elke relatie zich wel even moet aanpassen aan kinderen. Het is toch een hele omschakeling. Maar er komt juist ook zo veel liefde bij en zo veel blijdschap. Ik zou dit ook zeker benadrukken.

 4. Natalie

  Denk dat je gewoon veel bewuster de tijd moet maken voor elkaar en ook durven je kinderen op dat moment los te laten, ze zijn heus wel in goede handen bij de oma’s en opa’s 😉

 5. Daniëlla

  Onze relatie is na de komst van ons dochtertje een klein beetje veranderd, maar niet zo zeer in negatieve zin. We moeten nu wat meer rekening houden met elkaar en vooral de kleine natuurlijk. We zijn inmiddels een goed team, verdelen de taken goed en onze ‘quality time’ is samen een serie kijken, iets wat we voor de komst van de kleine ook al deden. Wij zijn niet zo van de buitenshuize activiteiten. Tenminste, niet samen. Wel met onze eigen vriendengroep. Inmiddels al 8 jaar samen, werkt prima zo. 😊

 6. Susan

  Denk dat je zelf inderdaad heel veel invloed hebt op hoe gezellig het is. Heb er juist heel veel zin in om samen een kleintje te hebben en op te voeden!

 7. Linda Meester

  Met de drie meisjes in huis blijft er van onze relatie niets over. Gelukkig zijn wij samen op maandag vrij als de kindjes op school zitten,

  Wat een klein lettertype in je reactieveld trouwens

 8. nicole orriens

  Ja, maar dat is normaal volgens mij. Je bent gewoon drukker en kinderen vragen ook aandacht. De truc is inderdaad om elkaar niet uit het oog te verliezen. Mijn man en ik zitten bijvoorbeeld samen op dansles.

 9. Manon

  Het zal vast een grote verandering zijn maar je moet er samen aan werken denk ik dan, ik ken aommige die gewoon een date night zo een keer in de zoveel tijd inlassen zonder de kleine erbij

 10. Tania

  Bij ons vallen er toch regelmatig woorden. Ik wil alles netjes enzo terwijl mijn vriend niet wil helpen. Hij vind ook dat hij recht heeft om minstens 1 keer per weekend naar zijn vrienden te gaan. De laatste weekends is het zelfs 2 keer. Ik zelf heb geen avondje voor mezelf en dat begint door te wegen

 11. Jamey

  Ik ben zo benieuwd hoe bram en ik het gaan krijgen haha

%d bloggers liken dit: