Close

Jaloezieën | handig in zomer | Hou de zon buiten en de koelte binnen

Het mooie weer komt er weer aan. Dat betekend zonlicht en warmte! Om je voor te bereiden op een warme zomer met koelte binnen, schreven wij dit artikel voor je. Hieronder ontdek je alle voordelen van jaloezieën in de zomer. Ontdek ook hoe ze voor jou van pas kun komen in de huiskamer!

 

Jaloezieën zijn horizontale of verticale stroken die voor de ruiten hangen om de zon te weren. Ze dienen dus als gordijnen, maar zijn niet gemaakt van stof. Jaloezieën kun je open en dicht maken zodat je zowel naar buiten kunt kijken als dat je het raam volledig verduisterd. Dit kan zowel handmatig als elektrisch en ze zijn in alle soorten, maten en kleuren te vinden bij Topjaloezieën.nl.

 

Verduistering

Jaloezieën doen eigenlijk wat alle andere gordijnen moeten doen; verduistering bieden tegen de zon. Maar wat de meeste gordijnen niet hebben, is gegarandeerde zonwering. Bij de meeste gordijnen kijk je altijd naar de dikte van de stof, de kleur en de kwaliteit ervan. Dit hoeft dus niet bij jaloezieën. Je hoeft hierbij niet te overwegen of je voor een lichte of donkere kleur gaat, het doet altijd zijn werk.  

 

Verkoeling

Een hele fijne en handige functie wat het verder met zich meebrengt is verkoeling. Doordat jaloezieën dus een perfecte zonwering bieden, krijgt warmte dus ook weinig kans binnen te komen. Hierdoor kun je op de warmste zomerdagen gewoon in de huiskamer lekker afkoelen en bespaar je ook de kosten op je airconditioning.  

 

Trendy

Ook niet onbelangrijk; de looks! Jaloezieën passen werkelijk bij ieder interieur en ogen ruimtelijk. Je kunt een moderne, strakke kamer extra detail geven met jaloezieën. Maar ook in een kamer vol warme, vrolijke kleuren zullen ze goed staan. Mis je toch het speelse en wil je het minder strak laten ogen? Dan heb je dat met dunne overgordijnen zo opgelost!

 

Zo kun je ze dus in alle soorten huiskamers, slaapkamers en keukens plaatsen. Je bent er naast een hippe look ook zeker van dat ze gewoon hun werk doen. Daarbij zijn ze ook nog eens eenvoudig schoon te maken, aangezien ze van glad materiaal zoals aluminium of kunststof gemaakt zijn. Alle voordelen in een, en helemaal handig voor de zomer dus!

About Betty

1 thought on “Jaloezieën | handig in zomer | Hou de zon buiten en de koelte binnen

  1. het heeft iets nostalgisch vind ik. vroeger had iedereen ze, mijn overgrootmoeder bv, tegenwoordig hebben nog zeer weinig mensen het en ik vind ze nog zo leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang