Close

Janske viel 12.5 kilo af in 2.5 maand met Weight Watchers

Hoi, ik ben Janske, 34 jaar oud en trotse mama van Lola (3) en Coco (1). Samen met mijn lief en onze meiden woon ik in het altijd gezellige Eindhoven. Naast mijn werk als Publieksinformatie & Ticketing coördinator bij de leukste concertzaal van het zuiden blog ik op mijn persoonlijke lifestyle blog Janske.nl.

Van volslank naar Dikkie Dik

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik te zwaar. In de afgelopen jaren heb ik meerdere pogingen gedaan om af te vallen, de ene poging succesvoller dan de ander. Sinds juli was ik er helemaal klaar voor, meldde ik mijzelf aan bij Weight  Watchers en ging de knop om. En eindelijk met succes!

Op de basisschool kreeg ik al bij de schoolarts te horen dat ik te zwaar was voor mijn leeftijd. Best gek, want ik was niet echt te dik. Ik was gewoon zwaarder dan gemiddeld. Dit was niet heel erg bevorderlijk voor mijn zelfbeeld en ik voelde mij daarom altijd “te dik”. Wanneer ik nu foto’s van mijzelf terug zie van die tijd zie ik dat ik écht niet dik was…maar ja…wist ik veel.

Toen ik op mijn zestiende aan de pil ging kwam ik binnen een paar maanden zo’n 12 kilo aan. Ja, echt! Binnen no time veranderde ik van volslank naar Dikkie Dik. Daarnaast was mijn ex ook nog eens 2 meter lang en woog hij slechts 72 kg. Ik voelde mij vaak echt de dikke en de dunne wanneer ik samen met hem over straat liep.

Toen onze relatie na 4,5 jaar uitging (ik was toen 21) besloot ik dat het tijd was om af te gaan vallen. Met de hulp van een diëtiste in combinatie met sporten lukte het mij goed en viel ik zo’n 10 kg af binnen 8 weken. Ik was helemaal blij met mijn nieuwe lichaam.

Nooit gemotiveerd genoeg

Door de jaren heen kropen de kilo’s er grammetje voor grammetje weer aan en probeerde ik met diverse “Diet Battles” om af te vallen. Dat ging vaak met vallen en opstaan. Ik deed het altijd zelf, zonder begeleiding, met de kennis die ik nog wist van mijn vorige afvalstrijd. Toch lukte het mij nooit om gemotiveerd genoeg te blijven en mijn mindset te veranderen. Het voelde echt als lijnen en na een minder goed resultaat zakte de moet in mijn schoenen en kwam er weer een vreetbui voorbij. Daarna was vaak het hek van de dam en viel ik snel weer terug in mijn ongezonde eetgewoontes. Het maakte tenslotte toch geen verschil, dus waarom niet gewoon “genieten”.

Ik zat al een tijdje met het idee in mijn hoofd om mij aan te melden bij Weight Watchers omdat ik al bij veel vriendinnen had gehoord dat het voor hen echt dé manier was die wel werkte om af te vallen. Op 10 juli stond er een e-mail in mijn inbox met de titel “start nu met Weight Watchers voor slechts….”. Ik dacht, dit is mijn moment. Niet langer uitstellen, inschrijven, en wel nu! Ik meldde mij aan en kwam er meteen achter dat mijn Weight Watchers avontuur datzelfde moment al van start ging.

Ik moest de eerste dag echt even omschakelen. Ik had net die ochtend heel enthousiast een halve liter verse jus geperst bij de Appie en zag meteen dat dit wel heel veel punten was. Eigenlijk helemaal niet zo slim dus. Het was meteen een wake up call waarom ik dacht dat ik goed bezig was, maar niet af viel.

 

Afvallen met Weight Watchers

Bij Weight Watchers leer je een gezondere levensstijl te creëren door de juiste keuzes te maken. Alles wat je eet of drink heeft een bepaald aantal punten en per dag mag je bijvoorbeeld maximaal 32 “op eten”. Dit aantal is gebaseerd op je gewicht, lengte, levensstijl en je streefgewicht. Je mag helemaal zelf bepalen hoe je jouw punten verdeeld. Je kunt dus nog steeds alles eten wat je lekker vindt. Maar wanneer je er voor kiest om ’s avonds friet met 2 snacks en een ijsje te eten, dan zijn je punten al op voor die dag. Je leert dus om verstandige keuzes te maken. Wanneer je binnen je geadviseerde aantal punten blijf zou je dus (als het goed is) af moeten vallen.

Naast je dagpunten krijg je ook een aantal weekextra punten die je zelf mag inzetten gedurende die week. Ga je een keer uit eten of heb je een feestje, dan kun je daarvoor deze punten gebruiken. Je hoeft dus niet ineens alle feestjes af te zeggen, haha.

12,5 kilo er af!

Inmiddels ben ik nu zo’n 2,5 maanden bezig met Weight Watchers en ben ik (ik kan het zelf soms niet geloven) al 12,5 kg afgevallen. Van 104 kg ging ik naar 91,2kg binnen een korte tijd. Ik voel mij nu al zoveel beter in mijn lichaam en heb mijn hele mindset aangepast.

Natuurlijk heb ik soms nog steeds trek in slechte dingen en zou ik best een pizza of groot menu van de Mac naar binnen willen schuiven. En geloof me, dat doe ik nog steeds. Maar met mate. Voorheen kon ik met gemak een zak chips, chocolade én snoepjes op(vr)eten en daarna nóg steeds trek hebben. Tegenwoordig snoep ik af en toe iets wat ik écht lekker vind. Daar geniet ik nu zoveel bewuster van dan voorheen.

FDS 8x meer gewichtsverlies 728x90

Back tot the 80’s

Ik weet waar ik het voor doe en wil echt niet meer zo dik zijn. Ik ben nog steeds te dik en moet nog even tot mijn streefgewicht van 85 kg. In 2007 woog ik 85 kg en was ik erg blij met mijn lichaam. Ik had (meestal) maat 44 en dat gewicht paste bij mij. Nu de 85 kg steeds dichterbij komt ben ik stiekem al een beetje aan het denken om een nieuw en lager streefgewicht te kiezen van onder de 80kg. Maar ik ben voorzichtig. Eerst maar eens uit de 90’s komen, back to the 80’s!

Ik had echt nooit verwacht dat Weight Watchers voor mij zo’n groot succes zou worden. Het voelt echt als mijn nieuwe levensstijl. Ik geniet iedere dag van wat ik eet, heb geen honger en het voelt niet als lijnen. Ik eet nog steeds mijn favoriete eten én ik val af. Bij iedere kilo die ik verlies voel ik mij steeds meer een stukje mijzelf. De vrouw die ik echt ben, onder deze fatsuit, zoals het soms wel eens voelt. Ik ben zoveel meer dan dat en het is tijd dat het pak uit gaat. Met de billen bloot.

Samen afvallen

Over met de billen bloot gesproken. Naast mijzelf heb ik tijdens mijn afvalrace een groep enthousiaste mama’s gevonden die samen met mij mee doen met hun persoonlijke afvalrace. Om de week mailen ze mij een persoonlijke update over hun gewicht, moeilijke en trotse momenten, tips en foto’s van onze persoonlijke afvalrace. Deze publiceer ik op Janske.nl zodat iedereen mee kan lezen hoe ons avontuur verloopt. Een enorme stok achter de deur en ontzettend fijn om het samen te kunnen doen. Zo gaaf dat ik tijdens mijn strijd ook andere mama’s kan motiveren!

Ik heb inmiddels mijn Weight Watchers abonnement verlengt tot 10 december en ben vastberaden om vóór mijn 35ste verjaardag (op 1 januari) mijn doel te bereiken. Voor mij is Weight Watchers dé manier om met de juiste tools en mindset op je eigen manier succesvol af te vallen. Had ik dit maar 10 jaar eerder geweten.

Linkjes:

Diet Battles: https://www.janske.nl/diet-battle/

onze persoonlijke afvalrace: https://www.janske.nl/?s=afvalrace%27

Janske.nl: https://www.janske.nl/

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

14 thoughts on “Janske viel 12.5 kilo af in 2.5 maand met Weight Watchers

  1. Leuk om je hier ook te lezen, Janske! Ik vind het heel knap van je, en gaaf dat je anderen kan inspireren met jouw prestatie. Ik weet zeker dat je met deze instelling de 80 gaat halen. Veel succes verder!

  2. jaaaa…..al blijf ik nu echt al even nét nog in de 90’s hangen….maar die 80’s komen er…dat weet ik zeker!

  3. Bij mij is dit echt dé manier om het vol te houden en dat het niet voelt als lijnen…zeker de moeite waard om te proberen!

  4. Wat goed van je zeg. Ik hoor wel vaker hele goede verhalen over weight watchers. Misschien na de bevalling maar eens gaan proberen!

  5. Een inspirerend verhaal dat goed wordt verwoord! Ik vind het knap dat je zo veel bent afgevallen. Nu nog even door tot aan je doel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang