Close
Tips voor je eigen badkamer spa

Hoe creëer je een spa van jouw badkamer?

De badkamer is een plek waar we veel te vinden zijn. We maken onszelf klaar, beginnen de dag en eindigen deze dag ook altijd in deze ruimte. De badkamer is dus eigenlijk altijd functioneel, maar je kunt er ook meer van maken! Denk bijvoorbeeld aan een plek waar je echt even kunt ontspannen. In dit artikel lees je hoe je binnen enkele stappen een spa kunt maken van jouw badkamer. Laten we beginnen!

maak je eigen badkamer spa

#1. Kleuren

Kleuren zijn heel bepalend voor de sfeer en jouw gemoedstoestand. Gebruik daarom in de badkamer kleuren die zorgen voor een ontspannende omgeving, zoals lichtblauw, beige, groen of grijs. Hierdoor zorg je ervoor dat de ruimte een rustige en kalme sfeer krijgt en ligt de basis er. Vermijd daarentegen felle kleuren, zoals rood, geel en oranje. 

#2. Lampen

De verlichting is ook een belangrijk aspect in de badkamer. Je wil namelijk genoeg licht hebben voor het klaarmaken, jezelf verzorgen en voor het scheren bijvoorbeeld, maar wanneer je een heerlijk spa moment wil creëren is het belangrijk dat het licht ook sfeervol is. Kies daarom voor badkamer spotjes, zodat je het licht gemakkelijk kunt dimmen en afstemmen op de sfeer. 

#3. Ontspannen geuren

Niet alleen het licht, maar ook geuren hebben een grote invloed op onze stemmingen. Kies daarom voor geurkaarsen in de badkamer, geurstokjes of luchtverfrissers. Heerlijke geuren waarmee je direct een spa-gevoel krijgt zijn onder andere eucalyptus, munt en lavendel. Zorg dat je niet alle geuren door elkaar gaat gebruiken, maar kies er één en wissel telkens af. 

#4. Muziek

Muziek kan je helemaal in een ontspannende sfeer brengen. Door de juiste muziek op te zetten kun je tot rust komen en genieten van jouw self-care dag in de badkamer. Gebruik kalmerende muziek, zoals geluiden van de natuur, regen of golven. Je zal merken dat je binnen no-time in een heerlijke ontspannen vibe zal zijn. 

#5. Accessoires

Zorg dat je alles in huis hebt voor jouw spa-dag. Denk hierbij aan een heerlijk maskertje, producten voor onder de douche of in bad en ook lekkere scrubs en lotions. Gun en verwen jezelf een heerlijke, ontspannen dag of avond. Extra leuk: maak het helemaal af door in de avond een film op de bank te kijken met jouw favoriete snacks!

Maak een spa van je eigen badkamer

Er zijn dus veel mogelijkheden om jouw badkamer even om te toveren tot een spa! Gebruik de juiste muziek, accessoires, geuren, kleuren en ook verlichting om jezelf zo goed mogelijk te kunnen ontspannen. Benieuwd naar de led inbouwspots? Kijk dan eens op internet wat er in jouw badkamer past.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang