Close

Je lichaam ontgiften: hoe pak je dat aan?

Het detoxen van het lichaam is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. En niet geheel zonder reden.

We zijn terecht gekomen in een technologische samenleving en een consumptiemaatschappij. Dat heeft invloed op de schadelijke stoffen die onze lichamen dagelijks te verwerken hebben. Denk hierbij niet alleen aan de stoffen die in de buitenlucht zitten, maar ook aan bijvoorbeeld pesticiden op het eten. Daarnaast zijn we simpelweg ongezonder gaan eten. Met name door een gebrek aan tijd.

Hoewel de wereld razend snel is veranderd, is ons lichaam niet zo snel geëvolueerd. Dat betekent ook dat de lever en de rest van je belangrijkste organen deze stoffen niet altijd even snel kunnen verwerken. Dat levert problemen op voor de algehele gezondheid. Het ontgiften van het lichaam met sapjes kan bijdragen aan een betere gezondheid en gezondheidsproblemen oplossen. Maar hoe pak je dat precies aan?

Lichaam ontgiften

Iedereen kan het!

 

Het grootste voordeel van ontgiften is toch wel dat iedereen het kan. Gewoon lekker thuis. Dit kan je doen door simpelweg alle producten die mogelijk schadelijke stoffen bevatten uit je dieet te schrappen en terug te gaan naar enkel pure en heilzame voedingswaren. Dit kan echter knap lastig zijn als je niet weet waar je op moet letten. Gelukkig bestaan er ook speciale detoxkuren. Bijvoorbeeld door het gebruik van speciale sapjes. Deze beschikken enkel over de beste voedingswaren en zitten boordevol vitamines en mineralen. Hiermee geef je je lichaam de boost die het nodig heeft om te herstellen. Bovendien is het ook nog eens heel eenvoudig. Je vervangt maaltijden voor een sapje en houdt dit enkele dagen vol. Het effect zal na deze detoxkuur eigenlijk vrijwel direct duidelijk zijn.

Voordelen van ontgiften met sapjes

Dat het ontgiften van het lichaam soms nodig is, is nu wel duidelijk. Zeker omdat steeds meer mensen kampen met gezondheidsproblemen die niet direct gelinkt kunnen worden aan een ziekte. Vaak zullen zij merken dat – door het schrappen van ongezonde voedingswaren en schadelijke stoffen – een detoxkuur deze problemen plotseling oplost. Zonder dat ze zelf ooit hadden bedacht dat het hier aan kon liggen. Maar het ontgiften heeft natuurlijk nog meer voordelen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Door het ontgiften met enkel pure en heilzame producten, word je je ook veel bewuster van voeding. Je leert weer op de inhoud van de producten te letten. Wat zit er precies in de voedingswaren die je iedere dag zonder nadenken in je mond stak? Tijdens een sapkuur ontdek je langzaam waar je op moet letten en hoe je betere en gezondere keuzes kunt maken.
Een detoxkuur kan een prima keuze zijn als je ook nog eens een vliegende start wilt maken tijdens het afvallen. Het helpt het lichaam namelijk ‘afkicken’ van snelle suikers en ongezonde producten. Na enkele dagen detoxen zal je dan ook minder zin hebben in ongezonde producten, waardoor een dieet makkelijker vol te houden is. Bovendien zal je al enkele kilo’s kwijtraken door de detoxkuur zelf. Dat is nog eens mooi meegenomen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang