Close

Je tuin een make-over geven; denk hier eens aan!

Kan je tuin wel wat vernieuwing gebruiken? Misschien is je tuin al jaren hetzelfde, plant je af en toe wat extra groen en blijft het hierbij. Je hoeft niet direct je hele tuin te vernieuwen, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om het nét even wat anders te maken. Denk aan het neerzetten van wat excentrieke planten, een mooi tuinkantoor in je tuinhuis of een mooi terras waar je lekker kunt borrelen. Kies vooral de optie die goed bij jou en je tuin past, zodat je er extra veel plezier van hebt.

Extra veel groen in je tuin

Jouw tuin kan altijd nog meer groen gebruiken. Zo kun je er extra veel planten plaatsen, maar je kunt ook een grote boom overwegen voor wat extra schaduw. Misschien wil je wel wat extra tegels weghalen voor meer groen of overweeg je om een groot grasveld te maken. Hier kun je dan in de zomer heerlijk op picknicken of met de kinderen lekker spelen. Voor de zekerheid kun je beter kunstgras laten leggen, want dit blijft het langste mooi. Hier hoef je ook totaal niet naar om te kijken wat betreft onderhoud, dus dat maakt het wel zo makkelijk.

Tuinkantoor

Nu thuiswerken eerder de norm is dan uitzondering, heb je waarschijnlijk al een plek in huis uitgekozen om comfortabel thuis te werken. Maar, heb je wel eens gedacht aan een thuiskantoor in je tuin? Je kunt in je bestaande tuinhuis een leuke werkplek maken, maar er zijn ook gave werkpods op de markt. Deze zijn volledig uitgerust met een ergonomische werkplek, je kunt er een koelkastje in kwijt en je hebt een zonnig uitzicht op je tuin. Zo wordt werken niet alleen minder erg, maar nog leuk ook!

Bouw je eigen terras

Mis je een fijne plek waar je je even af kunt zonderen of juist eentje waar je met meerdere mensen ontspannen kunt zitten? Dan is het nu tijd om je eigen terras te bouwen in je tuin. Je kunt dit op meerdere manieren doen. Zo kun je een terras maken door plantenborders strategisch te plaatsen waardoor je een knus plekje creëert. Je kunt er ook voor kiezen om een vlonder te plaatsen waar je een fijne eettafel op kunt zetten. Tot slot kun je ook juist de diepte opzoeken, door een leuke zitkuil te maken. Met een klein trapje loop je zo de kuil in, waardoor je echt afgezonderd zit van de woning. 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang