Close

Met deze drie tips tover je je woning om tot een echt uniek pareltje

Je woning een make-over geven? Dan zul je je ongetwijfeld afvragen of je voor een moderne look, de klassieke stijl of iets daartussenin wilt gaan. Dit wordt een zeer moeilijke keuze aangezien er duizend-en-een stijlen zijn. Weet je nog niet goed voor welke sfeer je wilt gaan? Geen probleem! Wij helpen je graag uit de nood. In dit artikel geven we je drie tips mee over hoe je je woning kunt omtoveren tot een echt unieke woonsituatie die perfect bij je personaliteit past!

 

Nog nooit zo relaxed geweest!

Na je werk wil je thuis volledig kunnen relaxen. Maak daarom van je woning een ontspannend retreat oord. Wij raden aan om lichte kleuren zoals wit of lichtgeel te gebruiken op je muren of plafond. Let er bij het schilderen wel op dat je deze acht fouten niet maakt. Om het niet té wit te maken, kun je kleurrijke accessoires toevoegen zoals een schilderij, een prachtige fotokader of een paar meubelstukken in een felle kleur. Zorg er wel voor dat je maar een beperkt aantal kleuren gebruikt, anders wordt het te druk. 

Ook het juiste licht is van cruciaal belang. Zo moet je gaan voor kleine sfeerlampjes of lampen die je kunt dimmen. Op die manier creëer je een zeer gezellige sfeer. Het licht van buitenaf is ook belangrijk. Heb je verschillende ramen? Dan heb je geluk, want zonlicht doet wonderen voor een relaxte sfeer.

Wil je graag wat privacy? Hang dan lichtkleurige gordijnen omhoog. Voor de aankleding van de rest van het interieur, kies je het beste voor zachte stoffen zoals schapenwol of fleece. Zo kun je gaan voor een vloerkleed gemaakt van wol of een fleece dekentje. Deze zachte materialen zorgen voor een rustgevende en warme sfeer.

Je woning -blijf thuis

De perfecte inrichting voor entertainmentliefhebbers 

Ben je een echte entertainmentliefhebber? Opteer dan voor een energieke en opvallende inrichting. Als filmlover haal je het beste de Sony KD65AF9BAEP of de JVC DLA-N5BE beamer in huis. Investeer ook in een paar rolluiken of velux zodat je het zelfs gedurende de dag donker kunt maken in huis. Daarnaast zijn comfortabele zetels van onontbeerlijke belang, want je wilt niet te maken krijgen met een pijnlijke rug tijdens het lang stilzitten. Om de filmkamer volledig te maken is het belangrijk om filmposters, een popcorn machine en misschien een typische regisseursstoelen toe te voegen aan het design. Je moet ook zeker een hoge kast vol dvd’s in je kamer zetten.

Een game-liefhebber? Dan moet je je kamer of een lege ruimte omtoveren tot een echt gaming-paradijs. Wat in zo’n kamer vooral niet mag ontbreken zijn ultramoderne computers zoals de AMD Ryzen 7 2700X High-End RGB en de Lenovo Legion T7 34IMZ5. Die computers beschikken namelijk over grote en snelle processors waardoor het spelen van interactieve en vingervlugge games zoals FIFA-voetbalwedstrijden, live online roulette en Call of Duty. Als je die processors combineert met eventuele roulette tips om het spel te winnen of een opfrissing van de FIFA-regels, dan zul je ongetwijfeld je volgende game winnen. Natuurlijk moeten in die kamer ook zeker een hyper-contemporaine gamestoel, een verstelbaar bureau en duizend-en-een gaming gadgets aanwezig zijn. Je kunt die lege kamer ook omtoveren tot een hobbykamer of inloopkleerkast.
Woning

Ga voor een strak, moderne en stijlvolle inrichting

Meer te vinden voor een strak en stijlvol interieurdesign? Ga dan voor een minimalistische uitstraling. Om dit ontwerp te creëren is het belangrijk om verschillende materialen, lijnen en randen op een elegante manier te combineren. Zo opteer je voor een combinatie van hout, metaal, steen, glas en eventueel ook kunststof. Hierdoor krijg je direct een ultramoderne stijl in je woning. Laat het gebruik van zachte stoffen achterwege, behalve als je bijvoorbeeld gordijnen in huis wilt halen. We raden aan om gordijnen te gebruiken en zeker gordijnen die tot op de grond reiken. Die laten de woning er nog groter uitzien. Kies om deze zelfde reden ook voor kasten die tot tegen het plafond komen.

Ook hier zijn witte kleuren van cruciaal belang. Die vergroten namelijk de moderniteit van het design. Wil je er een echte moderne huiskamer van maken? Verlicht die dan met meerdere indirecte lichtbronnen. Je moet wit ook laten terugkomen in de meubels, want zo creëer je namelijk een ademend en stijlvol geheel. Grote meubels en zeker vierkantige of rechthoekige meubelstukken zijn een must-have. Zo kun je gaan voor die grote strakke sofa of een ultramoderne stoel met een matte afwerking. Als je meer kleur wilt toevoegen aan je design, kies dan voor meubelstukken in het zilver, koper of goud.

Nog meer tips voor het ontwerpen van je woning

Natuurlijk zijn er nog enorm veel stijlen waaruit je kunt kiezen. Zo kun je opteren voor een landelijke uitstraling waarbij pastelkleur, hout en open ruimtes centraal staan, of voor een minimalistische woonkamer waarin sobere kleuren en glas, hout en beton perfect gecombineerd worden. Je kunt natuurlijk ook nog altijd die filmposters vervangen door voetbalposters en de gaming-computer door een muziekinstrument. Laat je creativiteit dus alvast de vrije loop!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang