Je woning verduurzamen doe je zo

Op allerlei vlakken kunnen we bezuinigen gelukkig en ook in je woning valt er veel te besparen. Je kunt namelijk makkelijk jouw woning verduurzamen.

Door alle prijsverhogingen wordt ons leven steeds duurder. Je hoeft de krant maar open te slaan en er staan weer opnieuw prijsstijgingen in.

Het is bijna zomer, en dan denk je vaak minder aan isoleren. Maar
1. Je wilt niet wachten tot je dus op de tocht zit en dit soort dingen moet doen als het vriest buiten,
2. Het houdt ook extreme warmte buiten en het huis wat koeler,
3. Het helpt met het verkopen van een huis en een betere prijs te krijgen.
We gaan dus verduurzamen!

Isoleren

Woon je in een oud huis, dan kan het best eens zo zijn dat het niet goed geïsoleerd is. Isoleren is een belangrijke stap om je huis te verduurzamen, want hiermee kun je een stuk energiezuiniger leven. Je bespaart hierdoor lekker geld op je maandelijkse woonlasten, dus met deze eenmalige investering kun je jaren vooruit. Heeft jouw huis al spouwmuurisolatie? En is de vloer geïsoleerd? En wat dacht je van het dak? Eenmaal goed geïsoleerd zul je merken dat de warmte lekker binnenblijft en de kou buiten.

Dubbel glas

De echte oude huizen hebben nog enkel glas. Je kunt het je misschien helemaal niet voorstellen, maar dat brengt enorme kou met zich mee. Met name in de winter wanneer het echt vriest is enkel glas een boosdoener voor jouw energierekening. Tegenwoordig is er al driedubbelglas verkrijgbaar, maar met HR+ glas kom je al een heel eind.

Kozijnen

Wanneer je gaat voor dubbel glas, overweeg dan ook eens andere kozijnen. Houten kozijnen kunnen namelijk tochtgaten hebben en wanneer de staat niet meer zo heel goed is kan het zelfs door je kozijn heen tochten. Kunststof kozijnen zijn dan zeker ideaal! Ook een kunststof voordeur doet heel veel voor je woongenot!

Zonnepanelen

Er is een ware run op en wij snappen dat wel. Zonnepanelen zijn hot! De energierekening wordt flink duurder en met zonnepanelen wek je jouw eigen energie op. Superhandig natuurlijk, want het kost je nauwelijks meer geld. Uiteraard moet je ze wel eerst aanschaffen, maar ook hiervoor zijn regelingen en subsidies. Op die manier kan nagenoeg iedereen zijn of haar huis verduurzamen met zonnepanelen!

Warmtepomp

Tenslotte de hele gasdiscussie. Wij hopen nog steeds dat de gasprijs omlaag gaat, maar voor wie daar niet op wilt wachten is er de warmtepomp. Met een warmtepomp verspreid je warme (en in de zomer koude) lucht door het huis, waardoor de ruimtes verwarmd worden. Je kunt jouw CV ketel inruilen voor een warmtepomp, maar ook kiezen voor een hybride systeem. Deze Hybride pomp werkt dan naast jouw CV ketel. Goed om te weten is dat niet elk huis hier geschikt voor is, dus laat dat zeker even checken alvorens je gaat bestellen.

Een huis verduurzamen is niet alleen fijn voor de portemonnee maar ook voor de omgeving. Daar moeten we allemaal zuinig op zijn toch?

Lees hier meer groene tips om het huis te verduurzamen:Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like