Is er wel zoiets als jongens en meisjes speelgoed?

Met een zoon en een dochter in huis komen wij om in het speelgoed. Het ene wordt echt voor jongens bedacht en het andere voor meisjes. Wat mij vooral opvalt is dat er helemaal geen jongens of meisjes speelgoed is. Het keukentje kochten wij voor onze dochter, maar die vindt mijn zoontje net zo leuk. En zo is er nog veel meer te noemen.

Leeftijdsgrens en geslachtsbepaald

Veel speelgoed heeft een jongens en/of meisjes variant. Het typische jongens en meisjes speelgoed. Daarnaast staat er vaak een leeftijdsindicatie op. Dan denk je met een jongenspop een perfect cadeau te hebben, maar vindt jouw zoon het juist helemaal niets. Want hij wilde graag de roze. Of heb je een ballenboom die geschikt is vanaf 9 maanden, maar vind je kind dat pas leuk vanaf dat hij 1,5 jaar oud is. Geen probleem natuurlijk, maar wel iets om rekening mee te houden. Kijk vooral naar je kind en hoe hij of zij is. Focus je niet te veel op de cijfertjes en waar het in de winkel staat.

Keukentje en Minnie’s ijssalon jongens en meisjes speelgoed

Het keukentje dat wij in huis hebben is vooral heel roze en meisjesachtig. Maar ook onze zoon vindt het leuk om daar mee te spelen. Net als met het theeservies dat wij met een coupon HEMA hebben gekocht. Dat kochten we voor onze dochter. Ook Minnie’s ijssalon van Vtech toet toet auto’s vinden beide kinderen erg leuk. Hij is vooral ook roze met paars en lekker meisjes, maar mijn zoon speelt er ook graag mee.

Transformers BumbleBee

De Transformers BumbleBee (gekocht met een kortingscode Bol.com) hadden we echt voor onze zoon. Hij is eigenlijk vanaf 6+ maar ik had verwacht dat met een beetje hulp van ons hij er goed mee kon spelen. Hoewel hij het echt heel erg leuk vindt en er vaak naar vraagt ben ik zelf iets minder blij.

Hij is heel stevig en eigenlijk amper breekbaar. Een pluspunt voor mij. Behalve dat het ombouwen van karakter naar auto en andersom niet makkelijk gaat. We hebben de oom van Luca nodig om dat voor elkaar te krijgen. Maar zo heeft hij ook weer wat te doen.

Knutselspullen en strijkkralen

Ook hier geldt dat het meeste gewoon universeel is. Luca en Nola vinden het beide allemaal even leuk. Blauwe stiften van de jongens paw patrol vindt Nola net zo leuk als de paarse met meisjes paw patrol variant. En strijkkralen van woezel en pip vinden ook beide leuk om te maken. Kleurplaten van my little pony maken ze ook gezellig samen. Ideaal want zo hoeven we niet van alles een jongens en meisjes variant te hebben.

Er zijn natuurlijk altijd spullen die alleen door 1 van beide wordt gebruikt, de voetbal voornamelijk door Luca en de kappop (zo’n hoofd met alleen haar en haaraccesoires) eigenlijk alleen voor Nola. En dat is ook goed, zo hebben ze iets wat alleen voor hun zelf is. Verder kunnen ze alles delen.
Hebben jullie ook veel speelgoed dat voor beide geslachten leuk is om mee te spelen?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

2 thoughts on “Is er wel zoiets als jongens en meisjes speelgoed?

Comments are closed.