Meteen naar de inhoud

6 Tips om jouw bedrijf zichtbaar te maken

Het eigen bedrijf zichtbaar maken doe je zo

Veel bedrijven zijn op het moment van puur offline, naar een groot deel online gegaan. Je wilt dan ook jouw bedrijf zichtbaar maken.

Velen van ons hebben nu eenmaal niet een groot budget om tegen marketing aan te gooien. Sterker nog, je staat soms met het water aan de lippen. De 1 is begonnen met bezorging, de ander geeft online advies. Maar hoe vinden jouw klanten je nu?

Presentatie om het bedrijf zichtbaar te maken

Daar zit je met al je promomateriaal. Heb je net je jas laten bedrukken en pennen met logo besteld. Kun je nergens meer heen.

Je zult jezelf dus moeten gaan presenteren. Hoe moeilijk dat ook kan zijn. Het kan zo frustrerend zijn als je begint met 10 volgers, waaronder je moeder, de buurvrouw, en die ene vriendin die je in alles steunt. En natuurlijk wil je wel ook hier succesvol in zijn! Je kunt afwachten tot de klanten je vinden, of je kunt ze zelf op gaan zoeken. Niet als een stalker, maar je bedrijf en jezelf zo neerzetten dat je niet meer te missen bent.

Er zitten echt voordelen aan dat niemand je nog ziet. Zo kun je die video maken wat je altijd al wilde proberen, of oefenen op je fotografie zodat je plaatjes er een beetje appetijtelijk uitzien.

Post foto’s van jezelf

Plaats wat passende foto’s van jezelf op je website en je socials. Het is zo makkelijk om je te verschuilen achter een logo, stock foto’s, of foto’s hoe geweldig je bedrijf is. En geloof mij, die horen er ook bij. Maar mensen doen graag zaken met de persoon erachter. Oefen met wat je leuk vindt, denk aan eventuele filters, een bepaalde stijl, en vanuit welke hoek. Een standaard kan hier goed van pas komen. Scroll door Insta en sla foto’s op die je mooi vind, en probeer dat na te maken.

Wissel dit af met bedrijfsfoto’s, en je hebt zo een mooie feed te pakken waardoor mensen bij jou graag klant worden.

Plaats eens een video

Ooh deze zijn zo moeilijk. Want wil je een dansje doen, een sketch, of bijvoorbeeld filmpjes waarin je iets maakt, of heel beknopt verteld over wat je kan. Aangezien er toch nog niet veel mensen kijken, is dit ook weer iets waar je rustig op kunt oefenen. Maar let op: filmpjes kunnen ook zomaar viraal gaan en dan kijken er honderden en misschien wel duizenden mensen naar je filmpje.

Schrijf een blog om je bedrijf zichtbaar te maken

Een blog met een recept, een item uit je shop uitgelicht, advies die je hebt, alles kan. Lees wat blogs om een idee te krijgen van hoe lang of hoe kort, en wat je fijn vind om te lezen. Je kunt ook eventueel blogs schrijven en bloggers vragen of zij hem willen plaatsen. Voor de meeste bedrijven is dit betaald, maar er zijn genoeg bloggers die voor de startende bedrijven echt wel een uitzondering willen maken.

Zorg voor een uitgebreide about me

De about me pagina lijkt iets wat veel mensen overslaan. Een kort stukje over wie jij bent, wat jouw drijfveer is, en hoe je bij dit bedrijf bent gekomen kan je zomaar de gunfactor opleveren. De reden dat ze bij jou bestellen en niet bij de concurrentie.

Je eigen bedrijf zichtbaar maken online

Ontdek de # op social media

Zoek eens op de # die passen bij jouw niche. Zodra je die gaat volgen vind je superveel ideeën en tips waar jij op kunt inspelen met jouw bedrijf. Als je durft laat eens een reactie achter zonder reclame te maken voor jezelf. Uiteindelijk zullen mensen na een comment vaak een kijkje bij jou weer nemen.

Verkopen op social media

Je kunt gebruik maken van de shop functies, en op Instagram heb je nu de gidsen die je mooi kunt vullen met jouw favo producten. Ben je bijvoorbeeld coach, denk dan aan een e-book te schrijven die je kunt verkopen. Hierin kun je weer upsells doen naar je coaching.

Als je nog maar een kleine groep volgers hebt, is dit jouw (hopelijk korte) tijd om al deze dingen te oefenen, en om ermee te experimenteren. Zodra je groter bent heb je die ervaring en kun je die prima gebruiken en alleen maar meer groeien en beter worden.

Wil je deze tips om je bedrijf zichtbaar te maken onthouden, sla dan de pins uit dit blog op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: