Close
woning verbouwen

Hier moet je op letten als je jouw woning wilt verbouwen

Zelf wil je het liefst dat je verbouwing zonder problemen verloopt. Het kan een duur, maar vooral een lang en vermoeiend proces zijn. Dit wil je het liefst voorkomen. Je hebt vast wel vaker gehoord dat een verbouwing helemaal in de soep loopt. Daarom staan hieronder een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je gaat verbouwen. 

 

Wat moet er gebeuren?

 

Hoe logisch het ook klinkt, zorg altijd voor een goed plan voordat je begint aan de verbouwing. Het is eenmaal een best ingrijpend proces voor je woning. Daarom is het van belang om te weten wat er moet gebeuren tijdens de verbouwing. Stel voor jezelf vast wat er bijvoorbeeld in je woning kan blijven en wat vooral het uiteindelijke resultaat moet worden na de verbouwing. Neem in je plan onder andere op of je een loodgieter Utrecht nodig hebt. Dit kan ook helpen met het inschatten van de kosten.

 

Houd je aan de regelgeving

 

Over het algemeen is het bekend dat als je gaat verbouwen er voor sommige dingen bijvoorbeeld een vergunning nodig is. Het kan zijn dat je verbouwing niet toegestaan is door het geldende bestemmingsplan. Laat je daarom voordat je begint aan je verbouwing goed informeren over de verschillende vergunningen. Je kan namelijk pas aan je verbouwing beginnen als je de regelgeving rondom de verbouwing naleeft. Doe je dit niet? Dan kan dit problemen bezorgen en dat is waarschijnlijk iets waar je niet op zit te wachten.

woning verbouwen

Wees financieel voorbereid

 

Afhankelijk van wat je gaat verbouwen, kunnen de kosten van een verbouwing heel erg oplopen. Zorg daarom dat je voordat je gaat verbouwen een goed spaarpotje op zak hebt. Neem in je plan alvast de kosten op die je verwacht te maken voor bijvoorbeeld een cv ketel monteur. Stel hiernaast een bepaald budget vast waar je je aan wil houden. Dit kan helpen met onnodig geld uitgeven voor dingen die eigenlijk helemaal niet van belang zijn.

 

Goede aannemer

 

Hoewel je misschien alles zelf zou willen doen, is dit niet altijd mogelijk. Voor bepaalde klussen is het van belang dat je een goede aannemer inschakelt die je goed kan helpen tijdens de verbouwing. Om de beste aannemer uit te zoeken, kan je om meerdere offertes vragen. Zo kan je meteen kijken of er een aannemer is die binnen je budget past. Ga hierbij niet altijd voor de goedkoopste optie. Kijk of je referenties kan krijgen van de aannemer. Zo kan je de beste aannemer voor de verbouwing vinden.

 

Haast niet

 

Een verbouwing neemt soms veel tijd in beslag. Natuurlijk zou je willen dat je verbouwing zo snel mogelijk afgerond is, maar het is belangrijk dat je de verbouwing tijd geeft. Alles wat je doet of laat doen tijdens de verbouwing moet nauwkeurig gedaan worden. Om iets nauwkeurig te doen, is het van belang dat je genoeg tijd ervoor neemt. Soms lopen bepaalde klussen ook uit. Probeer dan niet te stressen, maar juist rustig te blijven. Op deze manier voorkom je onnodig stress.

woning verbouwen

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang